ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ (βίντεο)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιστορική Απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων του Ξένιου στο Δήμο Φυλής
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥΣ
Με μια ιστορική Απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τους λογαριασμούς του με το χτες, μεταφέροντας τους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας (ΞΕΝΙΟΣ) στο Δήμο Φυλής και δίνοντας, οριστικά τέλος, στην πενταετή ταλαιπωρία που τους οδήγησε στην ανέχεια.
Η Απόφαση κατέστη εφικτή μετά από επίμονη τριετή προσπάθεια του Χρήστου Παππού στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την ευαισθησία που επέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που απεδέχθη το αίτημά του. Μάλιστα ο Υπουργός, έκανε αυθεντική ερμηνεία του νόμου τον οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, με σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Προσωπικού ΟΤΑ , το οποίο μάλιστα προσυπέγραψε ο ίδιος. Σημαντικό εξάλλου ρόλο στο συντονισμό του Δήμου με το Υπουργείο έπαιξε ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Σέργιος Σερμπέτης, αλλά και η Διευθύντρια Προσωπικού Αφροδίτη Διαμαντοπούλου
Μιλώντας κατά την έναρξη της διαδικασίας το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε ότι και το 2009 προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να μεταφέρει τους εργαζομένους της ΔΕΡΑΛ στο Δήμο, συνεπής με τη δέσμευσή του ότι όλοι οι εργαζόμενοι των Δημοτικών  Επιχειρήσεων έπρεπε να μεταφερθούν στο Δήμο. Πρόσθεσε ακόμα ότι κατανοεί τους ενδοιασμούς κάποιων Δημοτικών Συμβούλων, εξαιτίας της προηγούμενης Απόφασης για τη μεταφορά των 43 εργαζομένων που τον οδήγησε στα δικαστήρια, κατηγορούμενο για κακούργημα, μαζί με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε όμως την υπερψήφιση της μεταφοράς επισημαίνοντας ότι η νομιμότητα της Απόφασης θα ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Βιώνουμε την απόλυτη μοναξιά συρόμενοι στα δικαστήρια, χωρίς να μας στηρίζει κανείς. Κατανοώ την στάση των συναδέλφων που αναλαμβάνουν, καθημερινά, μεγάλο ρίσκο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βουλευτής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος κάλεσε το Δήμαρχο να στηρίξει την Απόφαση με τη φράση «μπες μπροστά είσαι μπεσαλής». Τις νομικές θέσεις των εργαζομένων στήριξαν οι διαπρεπείς εργατικολόγοι Δημήτρης Περπατάρης και Διονύσης Τεμπονέρας. Την τεκμηριωμένη, κατά γενική ομολογία, εισήγηση έκανε η Διευθύντρια Διοικητικού του Δήμου Φυλής Έφη Κοντούλα, με τη βοήθεια του αρμόδιου Τμήματος Συλλογικών Οργάνων του Δήμου. Δυναμικό παρών έδωσε και το σωματείο εργαζομένων και μάλιστα σε πλήρη σύνθεση, δηλώνοντας την αταλάντευτη στάση του στο πλευρό των εργαζομένων.
Την Απόφαση υπερψήφισαν μαζί με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Χρήστου Παππού και οι παρατάξεις ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με τους Δημήτρη Μπουραΐμη, Κώστα Παπαϊωάννου και Θεοδόση Δρόλια, ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τη Χρυσούλα Κουράση, Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής, με τον Κώστα Λουμιώτη και Λαϊκή Ενότητα με το Δημήτρη Τσιουμπρή.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια