Σοκ: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο 10χρονος μαθητής στο σχολείο στο Μενίδι



     Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μαθητής που πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου, έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. 

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις

11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι. 

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, προφανώς από αδέσποτη σφαίρα.

Όπως ανέφεραν γονείς και αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος, κοκκίνισε και λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ»... 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που τόσο άδικα χάθηκε.
    Δυστυχώς οι κάτοικοι των περιοχών Άνω Λιοσίων και Μενιδίου είναι συνηθισμένοι και στους άσκοπους πυροβολισμούς και στις αδέσποτες σφαίρες. Δυστυχώς συνηθισμένοι είναι και αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος ασφαλείας Άνω Λιοσίων, όπου είχα απευθυνθεί πριν από δύο χρόνια όταν βρήκα μια σφαίρα που είχε χτυπήσει το καπό του αυτοκινήτου μου, το οποίο ήταν παρκαρισμένο μέσα στην αυλή του σπιτιού μου και ακριβώς δίπλα έπαιζαν τα παιδιά μου. Προσκόμισα την σφαίρα στο τμήμα ασφαλείας και έκανα την απαιτούμενη καταγγελία. Το σχόλιο του υπαλλήλου ασφαλείας ήταν ότι αφού το χτύπημα στο καπό του αυτοκινήτου δεν ήταν διαμπερές τότε μάλλον είναι μακρινή η βολή. Και εγώ βέβαια του απάντησα ότι μπορεί να είναι μακρινή βολή αλλά εφόσον προκάλεσε βαθούλωμα ενός εκατοστού στην λαμαρίνα του αυτοκινήτου φαντάζομαι τι θα μπορούσε να προκαλέσει στο κεφάλι ενός παιδιού …….. δυστυχώς μετά από δύο χρόνια επιβεβαιώθηκα με άσχημο τρόπο. Κάθε φορά που ακούγονται πυροβολισμοί ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι το επόμενο θύμα… μια νοικοκυρά που πηγαίνει να ψωνίσει …… ένα παιδάκι που παίζει στη γειτονιά του ….. ένας άντρας που κάνει δουλείες στον κήπο του.
    Ας ελπίσουμε ότι από εδώ και στο εξής οι αστυνομικές αρχές θα είναι πιο αυστηρές όσον αφορά τους άσκοπους πυροβολισμούς που ακούγονται συνέχεια στις γειτονιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή