Η Καμόρα της Δυτικής Αττικής! Σπίτια – "φρούρια", ναρκωτικά σε τοίχους και πατώματα και… Mercedes στο σαλόνι



 
     Μια οικογενειακή… επιχείρηση. Μια σπείρα δομημένη στα "βήματα" της Καμόρα, που διακινούσε και εμπορευόταν κάθε είδους ναρκωτικό, που χρησιμοποιούσε τσιλιαδόρους, γυναίκες σε ανάγκη και ανήλικους για να της κάνουν τη… δουλειά.
Χαρακτηριστικό της δράσης της… Καμόρα της Δυτικής Αττικής το γεγονός πως καθημερινά, όπως είπε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, πουλούσε κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες σε 100 με 120 χρήστες ναρκωτικών! Η δράση της είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής αλλά ο τρόπος που ήταν δομημένη, έβαλε εμπόδια στο έργο των αστυνομικών!
Τα μέλη της σπείρας που δρούσε στα Άνω Λιόσια, έμεναν σε πολυτελή σπίτια, κυκλοφορούσαν να πολυτελή αυτοκίνητα και έφτασαν στο σημείο να έχουν φτιάξει ειδικό ασανσέρ για να μπορούν να ανεβάζουν στα σαλόνια των σπιτιών τους τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, προκειμένου να μη γίνουν
αντιληπτά. Στα σπίτια τους υπήρχαν και ειδικές κρύπτες (ακόμη και κάτω από νεροχύτες), τόσο στους τοίχους όσο και στα πατώματα, για να κρύβουν τα ναρκωτικά και τα λεφτά!

Φυσικά έπαιρναν κάθε πιθανό μέτρο, είχαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο εξοπλισμού και φυσικά τσιλιαδόρους σε δεκάδες σημεία, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους μέχρι σημεία γύρω από τα σπίτια τους για να αποφύγουν όχι μόνο τους αστυνομικούς ελέγχους αλλά και τις αστυνομικές επεμβάσεις. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία κατάφερε, με ειδικές επιχειρησιακές τεχνικές, να διαπιστώσει περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.
Πως έφτασαν στο… "ξήλωμα" της σπείρας
Αφού έφτασαν στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι πληροφορίες για την πολυμελή οργάνωση "οικογενειακού χαρακτήρα" που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, όλα έγιναν στις 25 Μαΐου.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, τη περασμένη Πέμπτη (25.05.2017), σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, έγιναν έρευνες σε 8 σπίτια και συνελήφθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων οι 15 (όλοι τους Έλληνες) από 20 έως 61 ετών και άλλοι τρεις ανήλικοι.

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου του Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).
Η σπείρα αποδείχθηκε πως ήταν ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο οργανώσεων τύπου "KAMORA", ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συλληφθέντες είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.
Ακριβώς επειδή τους συνέδεε οικογενειακή σχέση, είχαν πετύχει να υπάρχει στην οργάνωση συνοχή και εμπιστοσύνη, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους.

Τα μέλη της σπείρας:
- Προμήθευαν με ναρκωτικά περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα,
- διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες - φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή αυτοκίνητα. Μέσα στα σπίτια τους υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο πάτωμα
- Θωράκιζαν - προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας στα σπίτια τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις,
- απέκρυπταν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητά τους, ακόμα και μέσα στα σπίτια,
- εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών,
- νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.
Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης - χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, (81) ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης,
- Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,
- 20 φυσίγγια,
- Το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ,
- Νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστή σφραγίδα γιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία - κατά περίπτωση - για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.
Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι ακόμη επτά άτομα τα οποία και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκισης ενός έτους, για ποινική υπόθεση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 26/05/2017, στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.
ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια