Χειροπέδες στην «Καμόρα» των Ανω Λιοσίων


Οικογενειακή «Καμόρα» Ρομά, που ζούσαν σε βίλες-φρούρια και κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα είχε κατακλύσει με ναρκωτικές ουσίες τις πιάτσες της Δυτικής Αττικής, ενώ οι χρήστες έκαναν… ουρές έξω από τα σπίτια τους στα Άνω Λιόσια. Η εξάρθρωση του οικογενειακού καρτέλ που δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, προήλθε μετά την επιστολή 1.000 κατοίκων της περιοχής που είχαν προβεί σε επανειλημμένες καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές για την δράση τους. Η συμμορία ξέπλενε τα κέρδη από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.
Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε 19 συλλήψεις μελών της συμμορίας και προέβησαν σε 10 κατ’ οίκων έρευνες
Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε 19 συλλήψεις μελών της συμμορίας και προέβησαν σε 10 κατ’ οίκων έρευνες. Οι έμποροι των ναρκωτικών έκρυβαν τα ναρκωτικά σε κρύπτες στα πατώματα και τους
τοίχους των σπιτιών. Επίσης είχαν κάμερες ασφαλείας και τσιλιαδόρους στους γύρω δρόμους, τα μπαλκόνια και τις ταράτσες προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για αστυνομική παρουσία ή ενδεχόμενη επιχείρηση για την σύλληψή τους. Ως «βαποράκια» των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες και ανήλικα παιδιά προκειμένου να μην κινούν τις αστυνομικές υποψίες.
Από την παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι καθημερινά προσέγγιζαν σπίτια στην οδό Θηρασίας στα Άνω Λιόσια περισσότεροι από 150 τοξικομανείς προκειμένου να προμηθευτούν τις δόσεις τους. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τουλάχιστον 100 αγοραπωλησίες και την δράση 10 μελών της συμμορίας.
Η εγκληματική οργάνωση χαρακτηριζόταν από την οικογενειακή συνοχή και «ομερτά» ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία ήταν υποταγμένα στις διαταγές των μεγαλύτερων αρχηγών καθώς οι νεότεροι είχαν δραστήριο ρόλο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, περίπου 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και μία πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου με την οποία εξέδιδαν πλαστές συνταγές προμήθειας ναρκωτικών χαπιών. Οι κατηγορούμενοι με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφία και κλοπή, την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σήμερα σε Τακτικό Ανακριτή. Αναζητούνται επιπλέον επτά συνεργοί της εγκληματικής οργάνωσης τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια