Απογοητευτική η συγκέντρωση στη Ζωφριά.





  To απόγευμα της Δευτέρας 29 Μάιου 2017 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για τη χωματερή στο ΒΟΡΕΙΝΟ  στη Ζωφριά που είχε οργανώσει το Δυτικό Μέτωπο.  
   Η παρακολούθηση της εκδήλωσης από στελέχη των δημοτικών παρατάξεων ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΕΥΠΟΛΙΣ,ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αλλά και στελεχών από την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  που είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν ή προσχώρησαν σιωπηλώς  στην παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των παρατάξεων για τη χωματερή. Αντίθετα  έντονη ήταν η απουσία  του κόσμου από





την συγκέντρωση που όμως δε σημαίνει πως διάλεξε την πλευρά του λόμπυ, όπως ανάφεραν κάποιοι . Οι τεράστιοι αγώνες που κατά καιρούς έδωσε  ο κόσμος για το έγκλημα της χωματερής δεν ήταν λίγες οι φορές που προδόθηκαν. Ίσως πλέον ο κόσμος να είναι ψυλλιασμένος και προβληματισμένος για τις προθέσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από κάθε κίνηση για τον ΧΥΤΑ. Ας μην ξεχνάμε πως το κίνημα της Κερατέας πέτυχε  την μη μέχρι τώρα δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του γιατί είχε μπει μπροστά ο Δήμος και ακολουθούσαν οι κάτοικοι. Όσο καλές προθέσεις να έχουν ο σύζυγος της αντιπροέδρου αλλά και τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ  μήπως θα πρέπει να πιέσουν να εφαρμοστούν αυτά που έλεγε η Περιφέρεια και ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνουν συγκεντρώσεις; Το θέμα χωματερή το έχουν νιώσει καλά στο πετσί τους οι κάτοικοι και δε βλέπουν πλέον να υπάρχει η διάθεση για αλλαγές. Αντιστρέφοντας το ερώτημα που διαβάσαμε και το οποίο έλεγε: «Πρέπει να αποφασίσουμε λοιπόν. Συνεχίζουμε τον αγώνα ή αφήνουμε το λόμπυ και την τοπική «συμμαχία των προθύμων» να κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας;.  Ας διαλέξουμε πλευρά .»  
 Επειδή όπως είπαμε και πριν οι κάτοικοι της Φυλής είναι ψυλλιασμένοι κατάλαβαν πως μάλλον  Περιφέρεια και  Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξαν να είναι με το λόμπυ και προσχώρησαν στη «συμμαχία των προθύμων» . Ίσως αυτό τους κάνει να μην συμμετέχουν σε τέτοιου  είδους συγκεντρώσεις  για να μην  προδοθούν για μια ακόμη φορά από τους σωτήρες.

Tα θέματα που συζητήθηκαν ήταν (όπως τα έχουμε παρουσιάσει και σχολιάσει σε προηγούμενα χρονικά διαστήματα μέσα από τις σελίδες του Παράπονου Φυλής):

  •  η σχεδιαζόμενη επέκταση του ΧΥΤΑ (εντός των ορίων του ΟΕΔΑ κατά 300 στρέμματα για να αντέξει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλογές του 2019. Μετά δε θα προλαβαίνουν οπότε για τους λόγους που είδη έχουν σκεφτεί να μπορέσουν να βγουν και εκτός των ορίων της ΟΕΔΑ Φυλής . Μετά το ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων , το ΧΥΤΑ Φυλής ίσως τότε να έχουμε και το ΧΥΤΕΑ Ασπροπύργου. Άντε με το νέο Καλλικράτη που έρχεται,  να πάρουμε στο Δήμο Φυλής τον Ασπρόπυργο για να μη χάσουμε το "κελεπούρι" ).
  • η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ κατά 100.000 τόνους (έτσι θα υπάρχουν περισσότερα  σκουπίδια να βολτάρουν στις εγκαταστάσεις του πριν το 98% αυτών καταλήξει στη χωματερή).
  • το σχέδιο χρησιμοποίησης του λατομείου Μουσαμά σαν ΧΥΤΥ (ούτε αυτό δεν εξαίρεσαν από τον νέο ΠΕΣΔΑ, ίσως  να είναι το plan B στην περίπτωση που γεμίσει ο ΧΥΤΑ πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 να στέλνουμε εκεί τα προϊόντα που θα παράγει το αναβαθμισμένο ΕΜΑΚ ).
  • την επαναλειτουγία  της WATT ΑΕ (θυμάστε είναι η εταιρεία που έστηνε  προεκλογικό περίπτερο του Σγουρού στην Ελευσίνα το 2014. Μάλλον για αυτό δε του έχουν δώσει ακόμη άδεια).
  • την λειτουργία του αποτεφρωτήρα (αυτόν που αφού τον παρέδωσαν όλο το 2016  για 3+3 χρόνια δηλαδή μέχρι το 2022  <κοστίζει στα νοσοκομεία 1.700€ ο κάθε τόνος που στέλνουν εκεί >  και μετά αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την επιτροπή που σύστησαν το 2015 για την απομάκρυνσή του). 
   Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν συζητήθηκε κάτι : 
  • για την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ που του δόθηκε μέχρι το 2021. Είναι αυτή που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής  το 2016 που έληξε μερικούς μήνες πριν. Είναι σε συνέχεια της προέκτασης  της άδεια που επέκτεινε ο Σγουρός το 2013 κατά 2 χρόνια γιατί ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης το 2010 "έκανε" λάθος και αντί για πέντε χρόνια της έδωσε μόνο τρία . 
  • για τα στοιχεία που έπρεπε να στείλει ο ΕΔΣΝΑ στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε το 2016 όπως του είχε ζήτησε στην συνεδρίαση που έγινε στις Βρυξέλλες το 2015 για το Μνημείο που έχουμε στην περιοχή μας. Ναι για αυτό που χαρακτήρισε η Ε.Ε  "Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου" και το είχαν σημαία ορισμένες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και έπειτα το ξέχασαν .
  • μιας και διαβάσαμε περί υγείας ειπώθηκε κάτι για την επιδημιολογική μελέτη ή μήπως είναι πολλά τα χρήματα για αυτήν. Ας μη ξεχνάμε την απάντηση που έδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013 σε αυτούς που ζήταγαν ( τα 800.000€ είναι πολλά χρήματα για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μελέτης.
Υπομονή λοιπόν αγαπητοί φίλοι το 2024 φτάνει και λήγει η εικοσαετής παραχώρηση του χώρου που έδωσε το 2004 ο τότε δήμαρχος Φυλής (Χασιά) Δημήτρης Μπουραΐμης εκτός και........ εάν. Λέμε εάν γιατί μέχρι τότε θα έχει γίνει (;)  και η δίκη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για τα περίπου 200.000.000€ οφειλόμενα τέλη χρήσεις-αντισταθμιστικά,  όπως ζητάει ο Δήμος Φυλής από το ΕΔΣΝΑ από το 2013.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια