Μπουραΐμης:Κόλπο «γκρόσο» από τη διοίκηση Παππού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κόλπο «γκρόσο» από τη διοίκηση Παππού με έργα που πληρώνει η Περιφέρεια


Έργα «οπερέτα», τα οποία εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Προς μεγάλη έκπληξη  τα εισηγήθηκε χωρίς - κατά ομολογία δική του – να ξέρει αν πληρούν τις προϋποθέσεις, αν υπάρχουν αντίστοιχα έργα που εκτελούνται και αν έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ξεκαθαρίζει ότι δεν ψήφισε κανένα από τα 3 έργα γιατί
είναι έργα που, στο μεγαλύτερο μέρος τους, εκτελούνται ήδη.  Αρνείται να τα πληρώσει 2 και 3 φορές, ενδεχομένως και στους ίδιους εργολάβους, γεγονός που έχει συμβεί και κατά την 1η θητεία του Χρήστου Παππού, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Μπουραΐμη να προσφύγει στον εισαγγελέα. Αρνείται, επίσης, να ψηφίσει «κοπιαρισμένες» μελέτες που περιλαμβάνουν εκτελεστέα έργα και μάλιστα με χρήματα του δήμου.  

Το κόλπο είναι παλιό: η μια εργολαβία πληρώνεται από το δήμο και η άλλη από την περιφέρεια. Δε θα μας «τσακώσουν» αν το πληρώσουμε δυο και τρεις φορές.

Αλλά πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Φυλής, για «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 2.600.000,00 € 

  • Στη μελέτη δεν αναφέρονται τα κομμάτια της αποχέτευσης που έχουν γίνει, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλο κομμάτι της να επικαλύπτει τα έργα που εκτελούνται ήδη. Θα πληρώσουμε τον ίδιο αγωγό δυο και τρεις φορές;
  • Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η μελέτη έχει την έγκριση της ΕΥΔΑΠ

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Φυλής, για «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 998.000,00 € 

  • Ο δήμος Φυλής έχει ανάγκη από νέους δρόμους και όχι από συντήρηση οδών. Ένας δήμος που επαίρεται ότι έχει 30 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του δε μπορεί να χρησιμοποιεί την επιχορήγηση του ενός εκατομμυρίου από την Περιφέρεια για συντήρηση οδών. Τη συντήρηση την κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου.
  • Στα Άνω Λιόσια υπάρχουν δρόμοι που, ουσιαστικά, δεν έχουν διανοιχτεί ποτέ, με ανάγκη να φτιαχτούν από την αρχή. Το ίδιο και στη δημοτική ενότητα Φυλής, όπου είναι σχεδόν απαλλοτριωμένα τα πάντα. Μόνο στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου μπορεί πράγματι να υπάρχει ανάγκη συντήρησης.
  • Γιατί διαθέτει ο δήμος Φυλής αυτά τα χρήματα μόνο για συντήρηση; Γιατί η συντήρηση είναι μη «ελέγξιμη» ενώ ο νέος δρόμος μένει.

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής, για «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 1.790.000,00 € (έργο που αφορά περιβάλλοντες χώρους σε εκκλησίες και μοναστήρια)

  • Στον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι όλα έτοιμα. Τι θα κάνει εκεί ο δήμος; Θα αγοράσει οικόπεδα; Δεν προκύπτει πουθενά από τη μελέτη.
  • Στον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκεται εντός σχεδίου, μπορεί να γίνει παρέμβαση αλλά η μελέτη προβλέπει λιγότερα από 30.000 ευρώ.
  • Στον Άγιο Γεώργιο, που είναι δωρεά ιδιώτη, είναι εκτός σχεδίου, δεν υπάρχει καμία πρόσβαση. Τι έργο θα γίνει εκεί; Θα αγοράσει ο δήμος οικόπεδα για να κάνει δρόμους; Δεν προκύπτει πουθενά από τη μελέτη
  • Στην Αγία Κυριακή, που είναι μια ιδανική περιοχή και όλα απαλλοτριωμένα προβλέπονται λιγότερα από 100.000 ευρώ. Δηλαδή εκεί που μπορεί να γίνει έργο, δε γίνεται τίποτα.
  • Στην Αγία Άννα και στον Άγιο Πέτρο γίνεται ήδη έργο. Η διοίκηση Μπουραΐμη άφησε 1,5 εκατομμύριο, το οποίο εκτελείται. Πόσα χρήματα προβλέπονται; Πάνω από 500.000 ευρώ. Άρα θα διπλοπληρωθεί το έργο.
  • Στη Μονή Κλειστών, ότι γίνει πρέπει να έχει έγκριση από τη διεύθυνση δασών. Όμως είναι όλα έτοιμα. Τι, αλήθεια, θα κάνει ο δήμος εκεί;
  • Στη Μονή Ντάρδιζας, ο εξωτερικός χώρος διέπεται από τη δασική νομοθεσία και υπάρχουν ιδιοκτησίες. Θα αγοράσετε οικόπεδα; Δεν προκύπτει από τη μελέτη.
  • Αντίθετα, υπάρχουν έργα σημαντικά για την περιοχή της Φυλής, για την πολιτιστική και θρησκευτική της κληρονομιά (όπως ο ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, το Καμαρόσπιτο κ.λ.π) για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες αλλά και για την καθημερινότητά της (το κοιμητήριο), τα οποία δεν περιλαμβάνονται.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ θα βρει αυτές τις επιχορηγήσεις στο ταμείο του δήμου ή της περιφέρειας, διότι τα έργα δε μπορούν να δημοπρατηθούν και εκτελεστούν με βάση το Ν.4412/16.

Δεσμεύεται, λοιπόν, ότι θα υλοποιήσει:

Στην αποχέτευση, πραγματικά έργα που δεν έχουν γίνει ούτε στη δημοτική ενότητα Φυλής, ούτε στα Άνω Λιόσια.
Στους δρόμους, διάνοιξη νέων σε Άνω Λιόσια και Φυλή.
Στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενιαία προσέγγιση με σημείο αναφοράς τα Άνω Λιόσια, τη Φυλή, τους δυο προαστιακούς σταθμούς και τις εισόδους της πόλης και θεσμοθέτηση της περιοχής ως τουριστικής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια