Η διοίκηση του δήμου Φυλής αυτά τα πάνω από 200.000.000 € τα διεκδικεί ή εμείς έχουμε χάσει κάποιο "επεισόδιο"



Επειδή ακούστηκαν και ακούγονται πολλά μετά τη συγκέντρωση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, ας  δούμε ή ας θυμηθούμε μερικά πράγματα:
1. Ο Δήμος Φυλής λένε πως δεν κάνει τοπικό σχέδιο διαχείρισης αλλά ούτε πρωτοστατεί στο θέμα         των απορριμμάτων της Αττικής.
Μ@λ@κ@ς είναι ; Αυτός που  έχει έσοδα  36.000.000 € το  χρόνο από τη χωματερή, για ποιο λόγο να ασχοληθεί;   Για να τα χάσει;;;;
  Ποιος του τα δίνει άραγε με νομότυπες διαδικασίες;;
 Ας μην ξεχνάμε πως οι διοικούντες δεν είχαν ούτε καν το φιλότιμο (@...@) να φέρουν τη σύμβαση για συζήτηση.
  Η διοίκηση του Δήμου Φυλής μαζί με το Γ.Γ. του ΕΔΣΝΑ πήγαν στο Ισραήλ για να εισάγουν την τεχνολογία που θα κάνει την περιοχή εσαεί διαχειριστή των απορριμμάτων της Αττικής. Άλλωστε στα δελτία τύπου αλλά και στο διαφημιστικό σποτ το αναφέρει ξεκάθαρα.

2. Λένε πως η Περιφέρεια Αττικής άλλα είπε και άλλα κάνει.
   Η Ρένα Δούρου, από όταν ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας, σε όλες μα σε όλες τις επίσημες


 
δηλώσεις της και τα δελτία τύπου  πάντα λέει  ότι η Φυλή δε θα είναι εσαεί ο μοναδικός χώρος διαχείρισης απορριμμάτων (και όχι ότι θα εξαιρεθεί η Φυλή από την νέα αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ του 2003 που φέρνει για ψήφιση ) και μέσα από χρονοδιάγραμμα η Χωματερή θα κλείσει .(ή θα μετονομαστεί σε ΧΥΤΥ λέμε εμείς).
   Η Ρένα Δούρου πάντα έλεγε πως θέλει την πίεση των κινημάτων για να εφαρμόσει  το πρόγραμμά της. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχει, είναι την πίεση των "πελατών" της Φυλής γι΄αυτό και βλέπουμε:
α. την αναβάθμιση του ΕΜΑΚ και την αδειοδότησή του μέχρι  μετά το 2019 (εκλογικό έτος)
β. την ολοκληρωτική παράδοση , λειτουργία  και διαχείριση  του Αποτεφρωτήρα,  στο γνωστό ιδιώτη     μέχρι και  μετά το 2019 και για να γλυκάνει το χάπι φτιάχνει  μια επιτροπή απομάκρυνσης.
γ. δίνει νέα άδεια στο ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι πότε λέτε;  μετά το 2019 φυσικά.
              Τώρα που σιγά-σιγά θα πιέσουν και τα κινήματα για το χρονοδιάγραμμα και για την Επιδημιολογική Μελέτη,  θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται και γι΄ αυτά. Ας μην ξεχνάμε πως στην Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά είχε δεσμευτεί , πριν ένα χρόνο και κάτι , για την άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης. Τους το θυμίζουμε γιατί υπάρχει σιωπή για το θέμα ενώ με λίγη ακόμη καθυστέρηση θα πάει και αυτό για μετά το 2019.
Για το χρονοδιάγραμμα απλά θα μας πούνε μόλις ολοκληρωθεί η Β΄ φάση δηλαδή μετά 2019 και αυτό.

  Α , παραλίγο να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα λόγια του Γιάννη Σγουρού τότε που είχε τις κόντρες με το Δημήτρη Μπουραΐμη και δεν του έδινε τα αντισταθμιστικά. 
"Το μεγάλο πρόβλημα του ΕΔΣΝΑ είναι τα χρέη του προς το Δήμο Φυλής εάν τελικά κερδίσει τα δικαστήρια".
 Αλήθεια η νέα διοίκηση του δήμου Φυλής αυτά τα πάνω από  200.000.000 € τα διεκδικεί  ή εμείς έχουμε χάσει κάποιο "επεισόδιο";;;

Παραπονιάρης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια