Συνάντηση Δημήτρη Μπουραΐμη με εξωραϊστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη

























Άνω Λιόσια, 15 Ιουλίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Δημήτρη Μπουραΐμη με εξωραϊστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη Άνω Λιοσίων


Τη στήριξη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις προσπάθειες του εξωραϊστικού συλλόγου του Αγίου Ιωάννη Άνω Λιοσίων να διαφυλάξει την περιοχή από το έντονο πρόβλημα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει, εξέφρασε στα μέλη του ΔΣ του συλλόγου, ο επικεφαλής της Δημήτρης Μπουραΐμης.

Μεταξύ άλλων τόνισε:


  • Η περιοχή είναι στοχοποιημένη ταξικά και χωροταξικά, το κράτος βολεύεται από την κατάσταση που υπάρχει εδώ.
  • Πρέπει να διεκδικήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος καθώς και η άμεση παρέμβαση της πολιτείας στην αποτροπή των ανήλικων γάμων. Επίσης, μέτρα που θα δώσουν ανάπτυξη στην περιοχή.
  • Τα κατασταλτικά μέτρα από μόνα τους δεν αρκούν. Πρέπει να υποχρεωθούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μόνο, μέσω της Παιδείας και της ένταξής τους στην κοινωνία, θα υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα.
  • Η δική μας διοίκηση είχε ξεκινήσει προσπάθεια για αύξηση του συντελεστή δόμησης, προκειμένου να σταματήσει η οριζόντια επέκταση των τσιγγάνων. Έτσι, θα δοθεί αξία στη γη και δε θα μπορεί κανείς να πουλάει φθηνά.
  • Είχαμε υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για απογραφή του πληθυσμού των Ελλήνων τσιγγάνων που κατοικούν στην περιοχή. Να ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι.
  • Θα ήταν χρήσιμο να αναλάβει ενεργό ρόλο η Εκκλησία, μέσω των ενοριών. Να ενεργοποιηθεί, επίσης, η δημοτική αστυνομία, με περιπολίες και δράσεις από κοινού με την ελληνική αστυνομία.
  • Θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα κάθε πρόταση που θα φέρετε στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία θα έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.



Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου περιέγραψαν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση, υπογράμμισαν ότι πολιτεία και δήμος έχουν εγκαταλείψει τη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, ζήτησαν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και προειδοποίησαν με κινητοποιήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια