Βαρύ το πρόγραμμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε κρίσιμη συνάντηση του διευρωπαϊκού δικτύου ELISAN στο Ρότερνταμ στις 27 και 28 Ιουνίου ο Χρήστος Παππούς
Σε κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του διευρωπαϊκού δικτύου ELISAN που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 27 και 28 Ιουνίου 2016 θα λάβει μέρος ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σημαντικά θέματα και κυρίως η έγκριση του απολογισμού δραστηριοτήτων για το έτος 2015 του Διευρωπαϊκού Δικτύου. Το ELISAN υπηρετεί τον έναν από τους πέντε στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής ΕΥΡΩΠΗ 2020 που αφορά στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή.
Ειδικότερα το εν λόγω Διευρωπαϊκό Δίκτυο αποσκοπεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων ανάμεσα στους  εταίρους με σκοπό να συνδράμουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές

στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η συμμετοχή του Δημάρχου Φυλής, ο οποίος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, έχει ορισθεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ELISAN από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εκτός από το πρόβλημα ενσωμάτωσης της κοινωνικής ομάδας των ΡΟΜΑ που αριθμεί περί τις 10 χιλ. άτομα, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Φυλής παρουσιάζουν  πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας.
Η έντονη δραστηριoποίηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού στην υπόθεση της καταπολέμησης της φτώχειας και για την κοινωνική συνοχή έχει φέρει αποτελέσματα. Ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής εταίρος στη σύμπραξη των πέντε Δήμων της Δυτ. Αττικής που απέφερε το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου ήδη διανέμονται , σε τακτές ημερομηνίες, τρόφιμα σε απόρους. Εξάλλου, με παρέμβαση του Δημάρχου εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Εργασίας η απασχόληση 263 μακροχρόνια ανέργων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Επίσης ο Δήμος Φυλής θα είναι ένας από τους τριάντα Δήμους στους οποίους θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα, που θα εξασφαλίσει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα σε απόρους. 
Εκτός από την δραστηριοποίησή του στον τομέα της κοινωνικής προστασίας ο Δήμαρχος δραστηριοποιείται έντονα και για το περιβάλλον. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Περιφειάρχη Ρένα Δούρου για την απορρύπανση-αποκατάσταση και δεντροφύτευση της Χωματερής στη Φυλή επισκέπτεται, μετά από πρόσκληση της τοπικής Ένωσης Δήμων, το Τελ Αβίβ, στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2016, προκειμένου να δει από κοντά την αποκατάσταση της Χωματερής  HIRIYA, που μετατράπηκε σε πάρκο αναψυχής. Στη σχετική πρόσκληση ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ντορόν Σαπίρ αναφέρει ότι η επίσκεψη θα βοηθήσει το Δήμαρχο Φυλής να «διαχειριστεί τις προκλήσεις της αποκατάστασης της Χωματερής στη Φυλή και θα τον εξοικειώσει με τις τεχνικές, κοινωνικές και διοικητικές παραμέτρους του ζητήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα του Δημάρχου είναι τόσο βαρύ που θα πετάξει απευθείας από το Τελ Αβίβ στο Ρότερνταμ, το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου, ώστε να βρίσκεται στις 08:30 το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016 στο Μέγαρο ERASMUS όπου θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ELISAN. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια