Φιλικό τετ-α-τετ Ένωσης , Κρεμμύδα και Σπύρου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
 ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ 
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ. Άνω Λιοσίων 
τηλ.  6980983894 ,  6934617981) 

                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tην Δευτέρα 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο 1 Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων 
Συνάντηση της Ένωσης  Γονέων με τον κ Σπύρου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής τον κ Κρεμμύδα Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  και τα ΔΣ των δημοτικών σχολείων. 

Βασικό θέμα συνάντησης ήταν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και οι επιπτώσεις 
στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων . 

Τονίσαμε την αντίθεση μας στις αλλαγές που γίνονται και εκφράσαμε έντονες 

ανησυχίες ότι τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν διότι αρκετοί γονείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται και οι δυο. Ευελπιστούμε όμως ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείου το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας θα αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα πάρει κοινωνικές διαστάσεις.     

Ζητήσαμε τον Σεπτέμβριο τα σχολεία μας να έχουν δασκάλους από την πρώτη μέρα και να μην επαναληφθεί το περσινό απαράδεκτο φαινόμενο που η σχολική χρονιά  ξεκίνησε χωρίς δασκάλους στα περισσότερα σχολεία . 

Να αναφέρουμε επίσης ότι υποχρέωση του Υπουργείου είναι να μην επιτρέψει την καινούργια σχολική χρονιά  την πλήρη κάλυψη με δασκάλους  των άλλων περιφερειών της Αττικής εις βάρος της δικής μας περιφέρειας γιατί αυτό δημιουργεί σχολεία δυο ταχυτήτων και αντιτίθεται με την ενιαία αρχή της εκπαίδευσης 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που της δίνει ο νόμος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για μια καινούργια σχολική χρονιά χωρίς την κακή διαχείριση του  παρελθόντος όπου είχε αντίκτυπο στην ψυχική υγεία  μαθητών και  γονιών. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΜΠΛΕΤΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑ                                     ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια