Ίδρυση και λειτουργία του νέου Δημόσιου ΙΕΚ στο Δήμο Φυλής



Είναι μια σημαντική εξέλιξη η ίδρυση και λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ στο Δήμο Φυλής. Θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στις μεταλυκειακές σπουδές στην περιοχή μας δίνοντας ευκαιρίες σε απόφοιτους λυκείου κάθε ηλικίας να παρακολουθήσουν ειδικότητες, που μπορούν να προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση ακόμη και σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της τεράστιας κρίσης. Οι 5 πρώτες ειδικότητες θα αυξηθούν ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας.

Τον τελευταίο χρόνο έγινε μια σημαντική προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτός ο ξεχωριστός στόχος. 
Μετά την κατάργηση της ΕΠΑΣ, μαζί με άλλες 100 ΕΠΑΣ πανελλαδικά, χρειαζόταν η ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην περιοχή. Αυτό γίνεται με το ΙΕΚ, που είναι μια σημαντική μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή. Πολλοί πάλεψαν για να γίνειο στόχος αυτός πραγματικότητα και θα πρέπει να εξακολουθούν να παλεύουν για να στεριώσει και να αναπτυχθεί.

Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σήκωσαν το μεγάλο βάρος της επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του ΙΕΚ. Το σωματείο των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και ιδιαίτερα οι καθηγητές που εργάζονται σε ΕΠΑΛ & ΕΚ, όπου και θα λειτουργήσει. Η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής, που υποστήριξε και προώθησε με επιμονή κι υπομονή το αίτημα για το ΙΕΚ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στις υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ομόφωνα στήριξαν την ίδρυση και λειτουργία του. 

Είναι ανάγκη όσο μπορούμε, όλοι μαζί, να εργαστούμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και την επιτυχή λειτουργία, αλλά και την ανάπτυξη του Δημόσιου ΙΕΚ Φυλής. Ας καλέσουμε φίλους και γνωστούς από την περιοχή μας, αλλά κι από τις γειτονικές περιοχές με απολυτήριο λυκείου να εγγραφούν στις 5 ειδικότητες του Δημόσιου ΙΕΚ ως
 
 την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου
 ( τηλ. 2102473733) στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια