Μήνυμα Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού για τη Γενοκτονία των Ποντίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Η 19Η Μαΐου 1919 αντιπροσωπεύει μία θλιβερή επέτειο για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, που οδηγήθηκαν στο θάνατο με βίαιο και βάναυσο τρόπο. Αθώα θύματα που σφαγιάστηκαν στο βωμό της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, και του εθνοτικού, θρησκευτικού μίσους.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός αντιπροσώπευε ένα από τα πιο προωθημένα και ανεπτυγμένα τμήματα της
τότε Οθωμανικής κοινωνίας. Άνθρωποι νοικοκυραίοι που είχαν πλουτίσει από το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, με πολιτισμό και κλίση στα γράμματα και τις τέχνες. Κυρίως όμως άνθρωποι ευσεβείς, που έτρεφαν μεγάλη πίστη και σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τις αξίες της οικογένειας.
Αυτό το κομμάτι ζωντανής ιστορίας αντιπροσωπεύουν οι Πόντιοι συμπολίτες μας στο Δήμο Αχαρνών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας. Οι Πόντιοι στις Αχαρνές έχουν διατηρήσει ακέραια στο πέρασμα του χρόνου την ιστορική τους μνήμη, τα ήθη και τα έθιμα της λαϊκής τους παράδοσης, και διακρίνονται για την ευσέβεια και την εργατικότητά τους, την προσήλωσή τους στις αξίες της οικογένειας και της πατρίδας.

Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας και προσευχόμαστε στη μνήμη των αθώων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια