«Άναψαν» οι φούρνοι στο Κοινωνικό Μαγειρείο για το πρώτο γεύμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Άναψαν το πρωί της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου  για πρώτη φορά, οι φούρνοι στο Κοινωνικό Μαγειρείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φυλής, όπου μαγειρεύτηκε το πρώτο γεύμα, το οποίο περιελάμβανε 170 μερίδες φαγητού, και διανεμήθηκε αμέσως μετά την παρασκευή του σε άπορες οικογένειες του Δήμου Φυλής.
Όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ, Γκίκας Χειλαδάκης. Ο κ. Χειλαδάκης τόνισε ότι το φαγητό προσφέρεται σε άπορους εγγεγραμμένους στα αρχεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν επικαιροποιηθεί ώστε να διασφαλισθεί, σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό, ότι το
φαγητό προσφέρεται σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η διανομή του φαγητού γίνεται κατ’ οίκον, μέσω ιδιωτικών αυτοκινήτων χωρίς κανένα διακριτικό του Δήμου, ενώ και οι οδηγοί, εθελοντές, δεν φέρουν διακριτικά, ώστε να διασφαλιστεί η διακριτικότητα των ανθρώπων που λαμβάνουν το συσσίτιο. «Η διακριτικότητα είναι βασική μας αρχή, σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχει ανάγκη, δεν θέλουμε να τον εκθέσουμε», ανέφερε ο κ. Γκίκας.
Τόνισε επίσης ότι, σταδιακά θα αυξάνονται οι μερίδες φαγητού και θα φτάσουν στις 300, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός.
Ο αριθμός των 300 μερίδων θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΦ, Κατερίνα Ματρακούκα.
Τόσο ο κ. Χειλαδάκης όσο και η κα Ματρακούκα, επισήμαναν τη συνεισφορά των εθελοντών και των χορηγών, οι οποίοι συμβάλουν σημαντικά στο έργο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Το πρώτο γεύμα μαγείρεψαν οι εθελόντριες κυρίες Γεωργία και Κατερίνα και διένειμαν οι εθελοντές κύριοι Θεόφιλος και Δημήτρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρόφιμα προέρχονται από προσφορές επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια