"Πέρασε" η εισήγηση Δούρου για "μπλόκο" στην αξιολόγηση



Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου.
Την πρόταση υπερψήφισε η «Δύναμη Ζωής» της κ. Δούρου, η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που πρόσκειται στους ΑΝΕΛ, η περιφερειακή σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η «Ανάσα για την Οικολογία», η «Ελληνική Αυγή», αλλά και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού , που όμως καταψήφισε το «εντέλλεσθε».
Κύριο στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η έντονη κριτική του κ. Κουμουτσάκου
προς την κ. Δούρου προσωπικά και του ρόλου της ως περιφερειάρχη, αλλά και η εξίσου έντονη απάντησή της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη δευτερολογία του ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε στην κ. Δούρου θέμα ανυπακοής στο νόμο λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το ερώτημα είναι: Θα εφαρμόσετε ή όχι το νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές».
Η κ. Δούρου, από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες και συμπλήρωσε,
«Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου. Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια