6ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Ζωφριάς


 6η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 
 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ 
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 

Η Συνεστίαση του Συλλόγου ήταν απολύτως πετυχημένη, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη , όπως επίσης και του πολιτικού κόσμου του Δήμου μας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι, αφού προσέφεραν σπιτικό φαγητό με πολύ πλούσιο μενού και στο τέλος προσέφεραν χαλβά . προσφορά της Ελένης Μισαηλίδου.
Με τους πολύ καλούς μουσικούς , τον Μανωλόπουλο Γιάννη, την Αναστασία Μίχα και τον Τζανό Κώστα, χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας οι: Αντιπεριφερειάρχης κ. Δήμου Σταυρούλα, ο Δήμαρος κ. Μπουραίμης Δημήτρης, οι αρχηγοί των Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Παππούς Χρήστος και κ. Σάββας Σάββας, η τέως Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιαννοπούλου Φωτεινή και ο τέως Δήμαρχος ΄Ανω Λιοσίων κ. Γιώργας , οι Δημοτικοί. Σύμβουλοι, κ. Βάβουλας Κώστας, κ. Σκαμαντζούρας Κώστας, κ. Καμπόλης Δημήτρης , κ. Σχίζας , κ. Βάθης βαγγέλης , κ. Μανωλάς Γιώργος, κ. Δρόλιας Θεοδόσης , κ. Καμαρινόπουλος Παναγιώτης, κ. Δημήτρης Πανάγος , οι προεδροι Συλλόγων, Πανοράματος κ. Δαδάνης Νικηφόρος, του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Γιάννης, η κ. Κουράση Χρυσούλα τους Δήναμης Ελπίδος , ο κ. Καρίπης Χρήστος του.... Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και η Βαρβαρίγου Κλέλια των τριτέκνων.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
















 



















Ομιλία της προέδρου κ. Κωβαίου Ευαγγελίας. 
Καλησπέρα σας ,
Κυρία Αντιπεριφερειάρχα,  Κύριε Δήμαρχε , κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,   
Φίλες και Φίλοι ,  Ζωφριώτισσες και  Ζωφριώτες , Aγαπητά μέλη

  Ευχαριστούμε για την τιμή που κάνατε στον Σύλλογό μας, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζωφριάς, να παρευρίσκεστε σήμερα όλοι εδώ , στην 6η μας ετήσια συνεστίαση.
Χρόνια Πολλά στους Λευτέρηδες και τις Ελευθερίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρεθούμε όλοι μαζί , να γλεντήσουμε να χορέψουμε, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα , αλλά και να μαζέψουμε λίγα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα αυτής της υπέροχης αίθουσας.Γι΄αυτό  δουλέψαμε έτσι ώστε να μπορέσουμε με  χαμηλή τιμή στην πρόσκληση, αφού μαγειρέψαμε μόνοι μας, είναι δηλαδή το φαγητό με τα χεράκια μας, να μπορείτε και εσείς  να συμμετέχετε σ΄αυτήν την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά του καθενός από μας δεν είναι και πολύ καλά. Επίσης διακοσμήσαμε την αίθουσα με πράγματα που φέραμε από τα σπίτια μας, για να κάνουμε ένα περιβάλλον χαρούμενο και χριστουγεννιάτικο.
Επίσης χάρη της καλής συνεργασίας με τον Μανωλόπουλο Γιάννη  την Αναστασία Μίχα και τον Τζανό Κώστα, τους μουσικούς μας, φέτος καταφέραμε να έχουμε ζωντανή μουσική για να περάσουμε ακόμη καλύτερα.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά.   Μαζέψαμε πολλά δώρα,  συνολικά 105,έτσι ώστε δίνοντας 5 ευρώ, κερδίζετε ένα δώρο ,το οποίο θα σας είναι χρήσιμο.
Ζητάμε από όλους σας, να μας ενισχύσετε.
Έδω πρέπει να ευχαριστήσουμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, για την οικονομική ενίσχυση που μας έδωσε το τέλος του 2012, εκτιμώντας το έργο που κάνει ο Σύλλογός μας και δικαιούται την όποια επιχορήγηση. Γι΄αυτό ελπίζουμε και φέτος σε νέα επιχορήγηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε , όσα προσφέραμε μέχρι σήμερα στην Συνοικία μας.
Δεν χρειάζεται νομίζω πλέον ,να αναφερθώ στην τεράστια, τολμώ να πώ δραστηριότητα του Συλλόγου μας εδώ και 7 χρόνια, τόσο στα Πολιτιστικά όσο και στα εξωραϊστικά προβλήματα που μας απασχολούν κατά καιρούς.
΄Εχοντας όμως κοντά μας τους κατοίκους της Ζωφριάς , τον Δήμαρχο της Πόλης μας, την Αντιπερειφερειάρχη, τους αρχηγούς των Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στα πιο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την συνοικίας μας.
Προτού όμως προχωρήσω, θα πρέπει να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για την λειτουργία του παιδικού σταθμού , ο οποίος φιλοξενεί 100  παιδιά, όπως επίσης και την χαρά μας για την κατασκευή του νέου και σύγχρονου παιδικού σταθμού. Είναι έργα πολύ σημαντικά για την περιοχή μας, για την εξυπηρέτηση  των κατοίκων.
Και τώρα στα προβλήματα.
Το πρώτο θέμα βέβαια είναι της χωματερής, τι θα γίνει με το κλείσιμο αυτής, τι θα γίνει με την κατασκευή των εργοστασίων, τι θα γίνει με το λατομείο του Μουσαμά. Μας έχει γίνει εφιάλτης, διότι βιώνουμε την Δυσοσμία της χωματερής , τον καρκίνο και άλλες μορφές ασθένειας . Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την χωματερή είναι η Ανακύκλωση στην πηγή, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμάτων.

΄Άλλο σημαντικό θέμα είναι η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στο βορεινό. Γνωρίζουμε ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση των ζημιών και θα είναι έτοιμο πολύ γρήγορα, εφ΄όσον ο εργολάβος το παραδώσει εγκαίρως  , με ότι συνεπάγετε αυτό.
 ΄Όμως για να διατηρηθεί και να μην καταστραφεί γι’ άλλη μία φορά ,θα πρέπει κ. Δήμαρχε να λειτουργήσει αμέσως. Ο Σύλλογός μας προτείνει εκτός από αναψυκτήριο να φιλοξενηθούν κι΄άλλες δραστηριότητες που διαθέτει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας, αφού υπάρχει διαθέσιμος χώρος, δηλαδή ο όροφος, το υπόγειο και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής κίνηση στην περιοχή, να ζωντανέψει πάλι το βορεινο και με αυτό τον τρόπο θα προστατευτεί και η περιοχή από τους παραβατικούς.
 ΄Εξ άλλου οι 12.000 Ζωφριώτες το δικαιούνται. Δεν έχουν να πάνε κάπου αλλού, αφού η Ζωφριά είναι αποκομμένη λόγω της Αττικής οδού από τον κεντρικό ιστό της Πόλης. Ευχόμαστε το ΠΑΣΧΑ, να πίνουμε καφέ στο βορεινό.
΄Άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η Συγκοινωνία. Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου και της δικής σας κ. Δήμαρχε, συγκοινωνία δεν έχουμε καλή. Θα πρέπει να πιέσετε τον ΟΑΣΑ, διότι οι Ζωφριώτες ταλαιπωρούνται πάρα πολλή να πάνε στις εργασίες τους. Είναι δε αναγκαία η τοπική Συγκοινωνία. Επίσης  η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου, το γήπεδο της Ζωφριάς που μας ανήκει και δεν το έχουμε. Οι νησίδες στην Μεταμόρφωση της Σωτήρος. Πρέπει να γίνει διάνοιξη αυτών. Να γίνει ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του προαστιακού, όπου εκεί υπάρχουν τα ερείπια των  κτηρίων, στα οποία κρύβονται παραβατικοί και κατά καιρούς εκδηλώνονται ληστείες και σπάσιμο στα σταθμευμένα αυτοκίνητα των πολιτών. 
  Η οδοποιία στην Ζωφριά ΙΙ και ο Φωτισμός στην Προμηθέως που εδώ και ένα χρόνο είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι να πετούν τα μπάζα και τα σπίτια να κινδυνεύουν από του κλέφτες .
΄Ότι αφορά το γήπεδο, μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό με τους συνορίτες Καματεριώτες, θα θέλαμε να βελτιωθεί   το βοηθητικό γηπέδο, έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα τους Αθλητικού ομίλου Ζωφριάς να προπονείτε χωρίς να χρειάζεται τα παιδιά μας να πηγαίνουν για προπονήσεις αργά τις βραδινές ώρες που τους επιτρέπουν οι υποτιθέμενοι γηπεδούχοι.
 Για τα Πολιτιστικά εκτός των άλλων, θέλω να αναφερθώ σε τρεις πολύ σπουδαίες  δραστηριότητες και δράσεις  που  έχουμε πραγματοποίηση από κοινού οι φορείς της Ζωφριάς , δηλαδή με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου καθώς και του Αθλ. Οργανισμού Ζωφριάς. Και είναι, ο Ποδηλατικός Γύρος Ζωφριάς, Η Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Ζωφριάς και από αύριο ξεκινάει η 1η ΄Εκθεση βιβλίου στο 4ο Γυμνάσιο, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Θα παραμένει ανοικτή καθημερινά από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. Σας καλούμε ‘όλους  και να επιλέξετε ένα βιβλίο για δώρο φέτος τις γιορτές. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε οικονομικά και τα σχολεία μας. Ο Σύλλογος μας το οικονομικό μερίδιό του ,θα το προσφέρει εξ ίσου στα δύο σχολεία.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλουμε να γνωρίζετε αγαπητοί Ζωφριώτες , ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανιδιοτελώς τον Σύλλογό μας, με πολύ αγάπη για την συνοικία μας και σας καλούμε όλους να γίνετε ενεργοί πολίτες για την οικογένειά σας και την κοινωνία μας , για να γίνουμε καλύτεροι.
Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, καθώς και με τις παρατάξεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το καλό του Δήμου μας. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους προέδρους των Συλλόγων του Πανοράματος και του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου, τον Νικηφόρο τον Δαδάνη και τον Μαυροειδάκο Γιάννη, με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε πολλές μορφές δράσεων για μία καλύτερη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Επίσης ,θέλω να ευχαριστήσω, κατ΄αρχήν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με τα οποία έχουμε μία άψογη συνεργασία, οι αποφάσεις   είναι όμοφωνες  και κυρίως ότι αποφασίζετε πραγματοποιείται. Θα μου επιτρέψετε να τους αναφέρω έναν έναν. Ο κ. Λυμπερόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος, ο κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας, ο κ. Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας , η Κατερίνα Δέδε , ο Χρυσανθόπουλος Τάσος και η Τσαλλιγκού Μαρία. ΄Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι,  Ο Σύλλογός μας φιλοξενεί τον Σκακιστικό. Ομιλο Τραντάφυλλο Σιαπέρα με μοναδικό αντάλλαγμα τα δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά της Ζωφριάς.
Ευχαριστούμε  θερμά τα μέλη του Συλλόγου που μας βοήθησαν στο μαγείρεμα  της σημερινής εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μαγαζιά του Δήμου μας και κυρίως της Ζωφριάς, οι οποίοι με πολύ καλή διάθεση, μας πρόσφεραν από ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά.
Προτιμώντας τα μαγαζιά του Δήμου μας, τα στηρίζουμε να μην κλείσουν και σίγουρα στηρίζουμε τον γείτονα, τον φίλο  ή τον συγγενή μας.
Σας προτείνω προτού φύγετε να ζητήσετε να φάτε  από τον χαλβά της Ελένης της Μισαηλιδου.
Ο Σέφ της μαγειρικής μας , είναι ο Γιώργος Ζαχουλίτης, ο Ταμίας μας.

Στις 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε για άλλη μια φορά την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά μας. Θα τιμήσουμε τους Μαραθωνοδρόμους της γειτονιάς μας που τερματίσανε στον 31 Μαραθώνιο 2013 και θα τους ζητήσουμε να περιγράψουν στα παιδιά μας την εμπειρία τους.
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση , ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕς & Ευτυχισμένο το Νέον ΄ετος. και τώρα καλώ την κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Δήμου Σταυρούλα να απευθύνει ένα χαιρετισμό και στην συνέχεια τους αρχηγούς παρατάξεων και τον  Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μπουραίμη Δημήτρη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια