Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα διάρκειας, που οι καθηγητές αποφάσισαν μαζικά από Δευτέρα 16/9. Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί. Για μόρφωση, επιβίωση, αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Οι εξελίξεις στα Λύκεια, σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ και στη Δευτεροβάθμια συνολικά εκπαίδευση είναι τραγικές. Τσακίζουν τα δικαιώματα των μαθητών σε μόρφωση και εργασία αύριο, τις ελπίδες και τα σχέδια των γονιών. Σαρώνουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης:
  • Οι μαθητές του Λυκείου, ΕΠΑΛ & Γενικού, θα δίνουν ουσιαστικά 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις για να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Εξετάσεις σε όλες τις τάξεις και στην 3η 2 φορές. Το Λύκειο μετατρέπεται σε αποκλειστικό εξεταστικό κέντρο. Και η λαϊκή οικογένεια, αν μπορεί, πιέζεται για φροντιστήρια κι έξοδα όταν καιρό ήδη αιμορραγεί οικονομικά.
  • Καταργούνται σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ βασικότατοι τομείς και ειδικότητες οι τομείς Υγείας- Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών κι έτσι 20000, ιδιαίτερα μαθήτριες και μαθητές, στερούνται το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία. Οι γονείς, με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καλούμαστε να πληρώσουμε ή να πούμε στα παιδιά μας να εγκαταλείψουν την επιλογή τους.
  • 2100 χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκδιώχθηκαν από τα σχολεία με τη διαθεσιμότητα, 5000 αναπληρωτές απολύθηκαν κι άλλοι 5000 πήγαν στα δημοτικά. Μαζί με όλα τα χαράτσια, έγιναν φόρος αίματος κι αυτοί για να ταΐζονται οι Τράπεζες και οι τοκογλύφοι στο βωμό της απαίτησης της Τρόικας για άμεσες απολύσεις.
  • Καταργούνται όλοι οι σχολικοί φύλακες και σχολεία και μαθητές μένουν πολύ εκτεθειμένοι. 
  • Καταργούν την ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων μαζί με τις υπόλοιπες 101 σε όλη την Ελλάδα κι ετοιμάζουν καταργήσεις κι άλλων σχολείων που θα προστεθούν στα 1300 που έχουν κλείσει από το 2010.
  • Στοιβάζουν τα παιδιά σε 27άρια ως και 32άρια τμήματα.
Δεν τους ενδιαφέρει η ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας. Επιδιώκουν να διώξουν ιδιαίτερα από τα λύκεια ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μαθητών που δεν τα καταφέρνουν στο κυνήγι των εξετάσεων και οι οικογένειες τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια. Θέλουν την εκπαίδευση υποταγμένη στις ανάγκες της αγοράςθέλουν τη νεολαία αμόρφωτη για να τη χειρίζονται μετά σαν εξευτελιστικά φτηνό, εργατικό δυναμικό
Έχουμε κάθε λόγο και υποχρέωση, να μη επιτρέψουμε να τα πραγματοποιήσουν! Όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά με την απόλυση, την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τα χαράτσια και τα νοσοκομεία που καταργούνται. Όσο μένουμε άπραγοι, όλα χειρότερα θα έρχονται! Δεν καίμε μόνο τις ζωές μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας! Η κυβέρνηση για να μας κάνει ανήμπορους να αντιδράσουμε ακολουθεί την τακτική της λασπολογίας. Οι εργαζόμενοι φταίνε για τους ανέργους, οι δημόσιοι για τη λεηλασία μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Οι γέροι που δε βρίσκουν δουλειά οι νέοι. Οι ξένοι για τους ντόπιους. Ξέρουν ότι όλοι εμείς έχουμε τη δύναμη στην ενότητά μας. Θέλουν «να τρώει ο ένας τον άλλον» κι αυτοί να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Μόρφωση κι εκπαίδευση ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά!!!
Καμιά κατάργηση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ και κάθε άλλου σχολείου. 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο διάλυσης των λυκείων. Καμιά διαθεσιμότητα, υποχρεωτική μετάταξη κι απόλυση, αλλά μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για καλύτερη μόρφωση στα παιδιά μας.
Το ΔΣ Του1ου ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια