ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ



ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Þ   Μειώθηκαν κατά 30.000 χιλιάδες οι καθηγητές (απολύθηκαν ή μετατάχθηκαν).
Þ   Καταργήθηκαν 1.125 ολοήμερα Δημοτικά σχολεία
Þ   Καταργήθηκαν τομείς (υγείας) στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, με απόλυση καθηγητών (κυρίως υψηλού επιστημονικού επιπέδου).
Þ   Τα Λύκεια Γενικής Παιδείας μετατρέπονται σε μόνιμα εξεταστικά κέντρα.
Þ   Απολύονται 1.725 υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια.
Þ   Καταργούνται και συμπτύσσονται Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά  και Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές στις τάξεις.

Τα παραπάνω συνθέτουν επιγραμματικά την σημερινή κατάσταση της παιδείας στην Ελλάδα του μνημονίου, της Τρόικας και των Τροικανών   Ραϊνχεμπάχ και Φούχτελ και των εντολοδόχων της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα η μνημονιακή πολιτική στα θέματα  υγείας με την εντολή
κλεισίματος των δημοσίων ιατρείων παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας (ιατρεία ΕΟΠΥΥ), κλείσιμο Νοσοκομείων, απολύσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η επίθεση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με  τεράστιες περικοπές των κονδυλίων που είναι θεσμικά κατοχυρωμένα, η απόλυση των δημοτικών αστυνομικών και η ανάθεση της φύλαξης σε εργολάβους σεκιούριτι, η απόλυση των σχολικών φυλάκων, το ξεπούλημα σε εργολάβους των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων με αιχμή τις υπηρεσίες καθαριότητας, δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο την προσπάθεια απορύθμισης του κοινωνικού κράτους. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με 30% ανέργους που πραγματικά πένονται και τους εμποροβιοτέχνες σε απόγνωση.
Την πολιτική της διάλυσης και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, αυτοδιοίκηση) πρέπει να την αντιπαλαίψουμε.
Σήμερα οι καθηγητές με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν τον δρόμο υπερασπιζόμενοι τη δημόσια, δωρεάν, ανεξάρτητη, δημιουργική και δημοκρατική παιδεία,  με κορυφαία εκδήλωση την απεργία που έχουν προκηρύξει.
Η συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα τους είναι καθήκον όλων μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας και προστασίας των κοινωνικών δομών παρά μόνο η συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή του μνημονίου και της Κυβέρνησης του.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια