Ο,τι πιο άθλιο έχουν δει έως σήμερα η απάντηση των Ευρωβουλευτών

Επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών στον ΧΥΤΑ Φυλής – Σε άριστη κατάσταση ο χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων

Τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών που πραγματοποιεί επίσκεψη αυτές τις μέρες στην χώρα μας. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνόδευαν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Πάντζας.
Τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η υγειονομική ταφή των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την
άριστη κατάσταση που επικρατεί στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων (όπως φαίνεται και από τις συνημμένες φωτογραφίες).



Επίσης ενημερώθηκαν συνοπτικά για τις λειτουργίες που εκτελούνται στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει.
Στα μέλη της Επιτροπής επιδείχθηκε ακόμη φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή διαχείριση, που γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, στο περιβάλλον και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρέστησαν εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της Φυλής και από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής που ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αιτήματά τους. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Η επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν προγραμματισμένη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε και να ενημερώσουμε τα μέλη της διεξοδικά. Στόχος μας ωστόσο είναι το προσεχές χρονικό διάστημα να μεταβούμε και να συναντηθούμε στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον παρουσιάζοντας αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιούμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε ριζικά τις νοοτροπίες και τις λογικές του χθες, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνιακές πρακτικές που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».
πηγή:http://edsna.gr


Thursday 19/09/ 2013

Morning
08:30 - 09:00

09:00 - 09:45

09:45 -10:30

10:30 - 12:00

















12:15 - 13:15

13:30 - 16:30

travel to Megalopoli

Mayor -Town hall

Meeting with the regional authorities

Site visit

- Petition 0978/2008 by Panagiotis Bouras on behalf of the Megalopoli municipal council, on non-compliance by the Greek authorities with EU waste disposal criteria and procedures in connection with the projected landfill site near Megalopoli in the Peloponnese region of Greece

Petition 1152/2010 by Georgios Toussas  on behalf of the Greek Communist Party (KKE), on environmentally damaging activities in the Ermioni municipality of the north-western Peloponnese


Lunch break

Travel to Athens airport possibly via Fyli (220 km)


Ως προς την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αναφορών 
ITURGAIZ ANGULO Carlos (EPP) στον "εκπρόσωπο", εργοταξιάρχη της ΗΛΕΚΤΩΡ κύριο Σοφιανό , που του έδωσε   της φωτογραφίες για τη βελτίωση της χωματερής Φυλής ήταν η ακόλουθη : Το μυρίσαμε !!!!!!!!!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΡΩΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή