Εμείς θα πληρώνουμε δυο εκατομμύρια στο νερό της Χασιάς.





Ως πρώην δήμος Φυλής, πήραμε αποφάσεις, όταν κάναμε τη διαδικασία και ενταχθήκαμε στα αντισταθμιστικά και θέσαμε ως ένα αντισταθμιστικό μέγεθος το νερό. Είπαμε: πόσο κοστίζει το νερό στη Φυλή το χρόνο; Δυο εκατομμύρια. Από τα αντισταθμιστικά, εμείς θα πληρώνουμε δυο εκατομμύρια στο νερό.

Φόροι 40% και χρήση εξαμήνου αύξησαν τους λογαριασμούς του νερού στο δήμο Φυλής
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Λεπτομερείς εξηγήσεις για τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού που έλαβαν οι κάτοικοι του δήμου Φυλής, έδωσαν στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης, όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Κατσανού. Αιτία, όπως ανέφεραν, είναι η επιβολή φόρων από το κράτος σε ποσοστό περίπου 40% και το γεγονός ότι η κατανάλωση αφορά σε χρήση έξι μηνών και όχι τριών, μέτρηση που πάντως έγινε αναλογικά κάθε μήνα ξεχωριστά. Επιπλέον, εκδήλωσαν την πρόθεση της διοίκησης να δει, σε βάθος
χρόνου και σε συνολικό επίπεδο, το θέμα του νερού.
Όπως τόνισε η κα Κατσανού, η εξάμηνη χρέωση έγινε προκειμένου να ενοποιηθεί το λογισμικό σύστημα του δήμου, σύστημα με βάση το οποίο δεν θα υπάρχουν στην πορεία προβλήματα, ούτε ειδικοί λογαριασμοί. Όσον αφορά στους λογαριασμούς, η αύξηση αφορά φόρους 13% ΦΠΑ, που μπήκε το 2011 και 23% υπέρ ΕΥΔΑΠ. «Εκείνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε τους πολίτες να πληρώσουν σε τρεις μήνες, χωρίς καμία προσαύξηση. Αν ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με τις ενδείξεις των μετρητών, οι πολίτες μπορούν να κάνουν ένσταση, προκειμένου να δουν ξανά το θέμα οι υπηρεσίες» ανέφερε.
Επιπλέον, η κα Κατσανού είπε ότι τα έσοδα από το νερό που έχουν εισπραχθεί ανέρχονται στις 290 χιλιάδες ευρώ από 380 χιλιάδες ενώ υπάρχει ένα χρέος 3.000.000 ευρώ που δεν έχει εισπραχθεί πριν το 2011.
"Χρωστάμε 31 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΥΔΑΠ"
Την πρόθεσή της διοίκησης να δει, σε μακροπρόθεσμο σχέδιο, το θέμα της χρέωσης του νερού, αρχής γενομένης από το νέο προϋπολογισμό εξέφρασε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης. Συστατικό στοιχείο σε αυτό μπορεί να παίξει η αντίληψη – για την οποία ο ίδιος τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί – ότι από την στιγμή που υπάρχουν αντισταθμιστικά, έχει το δικαίωμα ο δήμος να χαρακτηρίζει κάποιες ανάγκες, δικαιώματα.
«Το νερό, ως δήμος, μπορείς να το χαρακτηρίσεις δικαίωμα των πολιτών και να το θέσεις στα αντισταθμιστικά μιας περιοχής. Ως πρώην δήμος Φυλής, πήραμε αποφάσεις, όταν κάναμε τη διαδικασία και ενταχθήκαμε στα αντισταθμιστικά και θέσαμε ως ένα αντισταθμιστικό μέγεθος το νερό. Είπαμε: πόσο κοστίζει το νερό στη Φυλή το χρόνο; Δυο εκατομμύρια. Από τα αντισταθμιστικά, εμείς θα πληρώνουμε δυο εκατομμύρια στο νερό» υπογράμμισε. Εξέφρασε δε, την πρόθεση, όταν συνέλθει η περιοχή και υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον, να γίνει κάτι ανάλογο για όλο το δήμο.
Επιπλέον, ο κ. Μπουραίμης χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό τρυκ το γεγονός ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί αποδόθηκαν σε λάθος των υπηρεσιών του δήμου και επανέλαβε ότι αν υπάρχουν λάθη στις μετρήσεις μπορούν να διορθωθούν και οποιοσδήποτε δημότης έχει πρόβλημα, να απευθυνθεί στις σχετικές υπηρεσίες και να το λύσει.
Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικότερο το γεγονός ότι η περιοχή χρωστά 31 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΥΔΑΠ και τόνισε: «Μην κοροϊδεύουμε τους δημότες, όταν αναφερόμαστε στο νερό. Η αύξηση διορθώνεται αλλά τα 31 εκατομμύρια ευρώ είναι χρέος του δήμου, είτε δέχεται σκουπίδια, είτε όχι. Δεκαπέντε φορές έχουμε πάει στα δικαστήρια για το θέμα και τώρα ετοιμαζόμαστε να πάμε ξανά. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται κορόνες για τους προγόνους μας που έσκαψαν και έφεραν το νερό και γι΄ αυτό πρέπει να πληρώνουμε λιγότερο. Τους σεβόμαστε για όσα έκαναν, ήταν σημαντικά αλλά το νερό δεν έρχεται από τον ουρανό και η ουσία είναι ότι το χρωστάμε στην ΕΥΔΑΠ. Αν μπορούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις, ας έσβηναν τα χρέη. Γι ΄αυτό καλό είναι να προετοιμαστούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το θέμα στον προϋπολογισμό...»



Τα προεκλογικά λόγια του Δημάρχου
Ο νέος Δήμος, η νέα μεγάλη, πατρίδα μας θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν όλοι νιώσουν ότι είναι ισότιμοι μέτοχοι στη δημιουργία του. Μόνο αν όλοι νιώσουν ότι η ζωή τους γίνεται καλύτερη, μόνο αν όλοι δουν την καθημερινότητα να βελτιώνεται και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις. Γι’ αυτό κάθε Δημότης θα είναι ο ίδιος, ένας άμεσος συνεργάτης του Δημάρχου. Όλοι μαζί χτίζουμε το νέο Δήμο πάνω σε 10 ξεκάθαρες αρχές.
1. Τρεις πόλεις, ένα όραμα: Νέα αρχή, νέα ζωή
2. Τρεις πόλεις, μία ταυτότητα: ψηφίζουμε για τη νέα, μεγάλη πατρίδα μας
3. Τρεις πόλεις, μια επιλογή: πράσινη ανάπτυξη, νέες πηγές ευημερίας
4. Τρεις πόλεις, μια απόφαση: όχι στα γκέτο, φως παντού
5. Τρεις πόλεις, μια απαίτηση: ασφάλεια, εκπαίδευση και αθλητισμός για όλους
6. Τρεις πόλεις, ένα σύνθημα: Μένουμε εδώ
7. Τρεις πόλεις, μια θέση: Πλούτος και παροχές υγείας για όλους
8. Τρεις πόλεις, μια φωνή
9. Τρεις πόλεις, ένα μέλλον: νέες τεχνολογίες και πληροφορική
10. Τρεις πόλεις, ένας πολιτισμός: ένας Δήμος που θ’ αξίζει να ζεις και να επισκέπτεσαι.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια