Αδυναμία προσέγγισης στους καταυλισμούς τσιγγάνων εκφράζει η αστυνομία


ματ σύλληψη


Την απόλυτη αναγκαιότητα για πολιτική βούληση και τολμηρά μέτρα στην κατεύθυνσηαντιμετώπισης των παραβατικών συμπεριφορών τσιγγάνων, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της αεροπορίας, μιλώντας στην σύσκεψη της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για την πολιτική προστασία.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής, με αφορμή το τραγικό γεγονός της πυρκαγιάς που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό ενός πυροσβέστη, απείλησε το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και το οποίο
ξεκίνησε από καλώδια που έκαιγαν τσιγγάνοι της περιοχής, χαρακτήρισε γνωστό το πρόβλημα με τους Ρομά, ζήτησε μέτρα πρόληψης και έκανε εκτενή αναφορά στις ζημιές που προκαλούν στα οχήματά της Υπηρεσίας. «Μας σπάνε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και πολλές φορές υποχωρούμε για λόγους ασφαλείας. Δεν ξέρω αν είναι έλλειψη πολιτικής βούλησης ή ατολμία αλλά κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Αττικής Χρήστος Γούλας χαρακτήρισε σύνθετο το πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις και όχι, όπως εμφανίζεται, μόνο αστυνομικό. Έκανε λόγο για ολιγωρία, είπε ότι οι καταυλισμοί και τα γκέτο δημιουργούν επιχειρησιακά προβλήματα στην αστυνομία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πάντα δύναμη ικανή να αντιμετωπίσει τον αριθμό των Ρομά που επιτίθενται στα περιπολικά.

«Η αδυναμία που καταλογίζεται πάντα σε εμάς ανήκει σε πολλούς φορείς. Δεν μπορούμε να προβούμε σε κατεδαφίσεις, την αρμοδιότητα έχει η αποκεντρωμένη διοίκηση. Η αστυνομία έχει πρόβλημα προσέγγισης στους καταυλισμούς. Δεν θα υπάρξει λύση αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και αν δεν ανατεθούν ξεκάθαρες ευθύνες στους εμπλεκόμενους φορείς» υπογράμμισε.

πηγή: www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια