Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΣΤΗΝ aftodioikisi.gr


Μπουραΐμης: Χωρίς πόρους από Πολιτεία και δήμους θα κλείσει

Ταυτόσημη είναι η άποψη του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμημε αυτή του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού, ότι δηλαδή ο Σύνδεσμος θα κλείσει και τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους, υπό δύο προϋποθέσεις: εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα-αντισταθμιστικά από τη συμφωνία ΕΣΔΝΑ-Δήμου Φυλής και τα χρήματα που πρέπει να δώσει ως λειτουργικά έξοδα η Πολιτεία στο Σύνδεσμο ως οφείλει, δηλώνει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.
Σημειώνει, δε, πως κακώς «η Α/βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν προκρίνει πρώτα από όλα τη διαχείριση των απορριμάτων». «Πρέπει να βάλει στις λειτουργικές της δαπάνες και το κόστος των απορριμάτων», σημειώνει.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ δήλωσε πως θα κλείσει ο Σύνδεσμος λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα μείνουν τα σκουπίδια αμάζευτα. Είναι εφικτό αυτό, κύριε δήμαρχε;
Αυτό θα γίνει εάν η Α/βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ΕΔΣΝΑ, για τον οποίο έχει την ευθύνη ο κ. Σγουρός, αθετήσουν τα συμφωνημένα με το Δήμο Φυλής (σ.σ.: την καταβολή των αντισταθμιστικών).
Δηλαδή, άμα τηρήσει όσα έχετε συμφωνήσει ο κ. Σγουρός, είναι εντάξει. Δε θα συμβεί το... μοιραίο;
Όχι. Υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα: εάν η Πολιτεία αθετήσει τα όσα έχει υποσχεθεί στον κ. Σγουρό και τον ΕΔΣΝΑ -και σε αυτό το σημείο έχει δίκαιο ο κ. περιφερειάρχης- δηλαδή να του δώσει τα χρήματα για όλα αυτά που ο Σύνδεσμος έχει σαν δομή για να λειτουργήσει. Και δεν είναι μεγάλο το κόστος. Δεν έχει άλλους πόρους ο Σύνδεσμος.
Άρα, κατά συνέπεια, θα σταματήσουν τη λειτουργία οι ανάδοχοι, και τα διάφορα «υποέργα» θα σταματήσουν, όπως ο αποτεφρωτήρας, για τον οποίο πρέπει να δώσει χρήματα το υπουργείο Υγείας και δε δίνει.
Δύο οι παράγοντες, λοιπόν...
Ναι. Πολιτεία και Α/βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω των οικονομικών της. Κακώς, όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν προκρίνει πρώτα από όλα τη διαχείριση των απορριμάτων. Πρέπει να βάλει στις λειτουργικές της δαπάνες και το κόστος των απορριμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. αντε αυτη η φωτογραφια με το σακακι στον ωμο..πολλη μαγκια ....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή