"Σφραγίστηκαν" δυο οικοδομές - καταφύγιο τοξικομανών στα Άνω ΛιόσιαPDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2012 14:47
oikodomiΣτο σφράγισμα δυο οικοδομών στην περιοχή Λίμνη των Άνω Λιοσίων, η οποία είχε γίνει στέκι τοξικομανών, προχώρησαν υπηρεσίες του δήμου Φυλής, ύστερα από τις έντονες καταγγελίες των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συγκεκριμένες οικοδομές βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ενώ οι κάτοικοι είχαν επανειλημμένα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες να κλείσουν όλα τα ανοίγματα, προκειμένου να μην μπορούν να μπουν οι τοξικομανείς.
Η κατάσταση για τους κατοίκους στην συγκεκριμένη περιοχή της Λίμνης
ήταν, εδώ και χρόνια, εφιαλτική. «Κάθε μέρα κάνουν παρέλαση. Αγοράζουν τα ναρκωτικά από τσιγγάνους λίγο παραπέρα και έρχονται εδώ για να πάρουν τη δόση τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι μπαίνουν κάθε μέρα σε αυτές τις οικοδομές» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.
oikodomi7
Άλλος κάτοικος τονίζει ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, καθώς λόγω ακριβώς των περιθωριακών στοιχείων που συχνάζουν, έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα κλοπών. «Παραφυλούν να δουν ποιο σπίτι είναι κλειστό για να μπουν μέσα και να κλέψουν ότι μπορούν, για να πάρουν τη δόση τους. Ο μεγάλος μας τρόμος είναι, όμως, να μην μπουν τα παιδιά, όταν παίζουν, μέσα στις οικοδομές και πιάσουν τις σύριγγες ή τίποτε άλλο. Ευτυχώς, τώρα, που θα σφραγιστούν οι είσοδοι, ελπίζουμε να γλυτώσουμε».
Μέσα στους χώρους των οικοδομών, η δυσοσμία είναι έντονη. Σύριγγες, αίματα στους τοίχους, αλουμινόχαρτα, καμένα καπάκια, πλαστικά μπουκάλια. Καθημερινά, οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του θανάτου, καθώς ο αριθμός των τοξικομανών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο, είναι μεγάλος.
«Η κατάσταση είναι πλέον δραματική. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εμάς, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν παντελώς για να πράξουν αυτό που είναι υποχρεωμένοι να πράξουν» υπογραμμίζει ο κάτοικος της περιοχής και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κοκκόριας, ο οποίος απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, να σφραγιστούν προσωρινά οι είσοδοι και τα ανοίγματα των οικοδομών, προκειμένου να μην μπορούν να μπουν οι τοξικομανείς, γεγονός που έγινε, παρουσία του αντιδημάρχου Σταμάτη Αβράμη και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας.

Λεζάντες: 1. Σύριγγες πεταμένες παντού 2. Γεμάτοι αίματα τοίχοι 3. Η μυρωδιά μέσα στην οικοδομή είναι αφόρητη 4. Σύρριγα μαζί με όλα τα απαραίτητα "σύνεργα" σε άλλο χώρο της οικοδομής 5. Οι δυο οικοδομές όπου τοξικομανείς βρίσκουν καταφύγιο για να παίρνουν τη δόση τους 6, 7, 8. Σιδεριές τοποθετούνται στις εισόδους και τα ανοίγματα των παραθύρων στις δυο οικοδομές 9. Κώστας Παπαιωάννου, Σταμάτης Αβράμης, Κώστας Κοκκόριας 10, 11. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη και με νεόκτιστα σπίτια 12. Με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας έγινε το "σφράγισμα".
oikodomi4oikodomi5oikodomi6
oikodomi8oikodomi9
oikodomi12oikodomi3oikodomi1
oikodomi10oikodomi11oikodomi2

ΠΗΓΗ:http://www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=949514 δειτε τον συνδεσμο,οι μισοι απο αυτους τους εμπορους ειναι εξω και συνεχιζουν να πουλανε,μαλιστα κυκλοφορουν με πορσε ή τζιπακια μερσεντες,τι εγινε με το που σφραγεσαν τα σπιτια,θα πανε πιο περα οι ασθενεις...ίατά την επιχείρηση σύλληψης, βρέθηκαν μέσα στη μάντρα του ενός ανιψιού περίπου 160,5 κιλά
    ικατέργαστης κάνναβης και κατασχέθηκαν δύο .πιστόλια, τέσσσερα αυτοκίνητα -τα δύο ήταν
    ιολυτελή τζιπ (Cherokee και BMWX5), ι6 κινητά τηλέφωνα και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Στο σπίτι
    :ου όοχρονου τα σκυλιά της αστυνομίας ξετρύπωσαν συνολικά 437000-445000 ευρώ που ήταν κρυμμένα σε
    φύπτη ντουλάπας που άνοιγε με ειδικό μοχλό. Η μυρωδιά από τα ναρκωτικά που είχε «κολλήσει»
    ατα χαρτονομίσματα ήταν αυτό που τα «κάρφωσε» στους σκύλους...
    ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ
    ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
    Κλειστές ήταν χθες οι πόρτες και τα παράθυρα της διώροφης μονοκατοικίας όπου διέμεναν τα μέλη
    της οικογένειας Νικολάτου, στην περιοχή Ζωφριά, στα Ανω Λιόσια. Κλειστό ήταν και το στόμα των
    λιγοστών γειτόνων που αντιλήφθηκαν την παρουσία μας και βγήκαν στα παράθυρα και τις αυλές των
    απιτιών τους με σκοπό να μάθουν νέα και όχι για να μιλήσουν.
    Το σπίτι του όοχρονου Δημήτρη Νικολάτου βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος (Θερμοπυλών), πολύ
    κοντά στην έξοδο Φυλής της Αττικής Οδού. Απομονωμένη και τελευταία στο μικρό, ανηφορικό
    δρόμο, η παλιά μονοκατοικία αποτελεί ένα εξαιρετικό παρατηρητήριο, αφού από τα παράθυρα και τα
    μπαλκόνια της φαίνονται καθαρά όσα οχήματα κινούνται στον -σχετικά- ερημικό δρόμο. Εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή