Εξαγορά καταπατημένων δασικών εκτάσεων


 ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 49  ΑΘΗΝΑ ( ΛΑΜΠΡΙΝΗ )
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  :  6972222145   210 2922237.
Email  sotirisbakos@gmail.com                                           





   Εξαγορά καταπατημένων δασικών εκτάσεων


         Με ρύθμιση που συμπεριελήφθηκε στον νόμο 4061/2012  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 66Α/22-3-2012 ,παρέχεται η δυνατότητα στους κατόχους δημοσίων δασικών εκτάσεων ,που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση πριν την 07/06/1975 και διατηρούν την χρήση αυτή μέχρι σήμερα, να ζητήσουν  την εξαγορά τους από την αρμόδια Δασική Αρχή .


       Οι κάτοχοι των δημόσιων αυτών εκτάσεων  εφόσον έχουν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη μπορούν να υποβάλουν αίτημα εξαγοράς στο αρμόδιο Δασαρχείο ή στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών, εάν δεν υφίσταται Δασαρχείο.

      Στην αίτηση περιγράφεται το κατεχόμενο ακίνητο κατά θέση, όρια και εμβαδόν και επισυνάπτεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το Εθνικό Τριγωνομετρικό Δίκτυο.

       Ο Δασάρχης ή ο Διευθυντής Δασών εισηγείται αρμοδίως και ο Διευθυντής  Διεύθυνσης  Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει την απόφαση εξαγοράς της έκτασης.

      Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων εξαγοράς λήγει την 31.12.2013 και μπορεί να παραταθεί για ένα ακόμα χρόνο με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

     Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας και καταβάλλεται σε τέσσερις (4) εξαμηνιαίες άτοκες δόσεις.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εδω που φτάσαμε ηπαραχώρηση καταπατημένων μη δασικών εκτάσεων σεανθρώπους που τα κατέχουν πολλά χρόνια είναι επιτακτική ανάγκη.Γιατί δηλαδή να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα και όχι καιτα καταπατημένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή