Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ


Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 14:44
Αποκλεισμένοι από εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουν οι ΧΥΤΑ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων έχει γίνει εφιαλτική μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στους δρόμους του λεκανοπεδίου όπου τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά τα οποία παρασύρονται από τα νερά της βροχής, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους πολίτες.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής, με αντικείμενο την
κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την Τρίτη και μέχρι την πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός και πάλι είναι από τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα των δήμων να μην μπορούν να μεταφέρουν σκουπίδια. Την Τρίτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέα κατάληψη στο ΧΥΤΑ, βάσει της σχετικής απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και από τις 11:30 έως και τη λήξη της βάρδιας θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 14:48

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια