"Ο Πολιτισμός ενώνει στη Δυτική Αττική..."


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Εντυπωσιακά μεγάλη ανταπόκριση - συμμετοχή πολιτιστικών φορέων, Εθιμοτοπικών συλλόγων στην  σύσκεψη, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Περιφέρειας στην Ελευσίνα.
Ομόφωνα κατέληξαν η φετινή διοργάνωση- παρουσίαση της δράσης των συλλόγων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, να γίνει το Φθινόπωρο και προγραμμάτισαν τη συνέχεια στην προετοιμασία της.
"Είναι φανερό ότι ο πολιτισμός ενώνει στην περιοχή μας και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο» , τόνισε ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στο άνοιγμα της συνάντησης , αναφερόμενος στη μαζική ανταπόκριση , συμμετοχή πολιτιστικών φορέων της
Δυτικής Αττικής , που να σημειωθεί είναι η δεύτερη, μόλις σε λίγους μήνες, με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.
Η Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού κ. Εύη Αποστολάκη , χαιρετίζοντας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η νέα Περιφερειακή Αρχή στον τομέα του πολιτισμού και ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Δυτική Αττική , με τέτοια πολιτιστικά αποθέματα παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλα προβλήματα ανεργίας και φτωχοποίησης.
Ο κ. Γιώργος Θανόπουλος, εκπαιδευτικός εκ μέρους της Δ/νσης A΄/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ανέφερε σκέψεις και προτάσεις για το περιεχόμενο της φετινής συνάντησης .
Οι εκπρόσωποι των φορέων εμπλούτισαν, με τις απόψεις και ιδέες τους, το περιεχόμενο της διοργάνωσης , αλλά και εύστοχα το προσανατόλισαν.
Ως ξεχωριστή παρουσία στη φετινή διοργάνωση θα μπορούσε να αναφερθεί η συμμετοχή των Ρομά της περιοχής, που για πρώτη φορά θα την  εμπλουτίσουν με τη δική τους παράδοση και τις αξιόλογες πολιτιστικές τους αναφορές.
Εκφράστηκε θετικός προβληματισμός από τους συμμετέχοντες ιδιαίτερα όσον αφορά στην επιλογή του κατάλληλου χώρου για τη σημαντική αυτή εκδήλωση, αλλά και φυσικά στο περιεχόμενο , το οποίο τελικά θα συναποφασισθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τους ίδιους τους συλλόγους και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. 

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού , επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού , με τη συμμετοχή όλων για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την προώθηση των οργανωτικών θεμάτων για την επιτυχή πραγματοποίηση και της φετινής διοργάνωσης που αποτελεί πια θεσμό για τη Δυτική Αττική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια