ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
Άνευ προηγουμένου σε μέγεθος και παλμό, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου Φυλής, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτών, των φορέων, των κατοίκων, των ελεύθερων και ανυπότακτων κατοίκων της Αττικής και της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, ημέρα κατάθεσης των προσφορών για την κατασκευή του Εργοστασίου Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής της Δημ. Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.
Η δυναμική, πλην όμως, απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία, δέχθηκε, άνευ λόγου και αιτίας, απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με βιαιοπραγίες, κατά αιρετών και δημοτών.
Ολιγομελή αντιπροσωπεία αιρετών, για κατάθεση των θέσεων του Δήμου,δεν έγινε δεκτή από τον ΕΔΣΝΑ, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και υπεροψίας, εκδηλώνοντας διαχειριστική και διεκπεραιωτική ανεπάρκεια.
Αγνόησαν τους ειρηνικά ερχόμενους εκπροσώπους ενός σκληρά δοκιμαζόμενου Δήμου, που επί μισό αιώνα, υπομένει τον
περιβαλλοντικό μαρασμό και την κοινωνική απαξίωση.
Μας στέρησαν το βασικό συνταγματικό μας δικαίωμα, να καταθέσουμε σύσσωμοι και ομόφωνα, λόγο και πρόταση για το μέλλον του Δήμου μας.
Συνεχίζουμε την υλοποίηση της ιστορικής απόφασης, που ομόφωνα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δεκέμβρη 2012, για τα απορρίμματα.
Θα μας βρουν πάλι μπροστά τους, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, στον ίδιο χώρο, όπου θα προχωρήσουν στην κατάθεση προσφορών, για το εργοστάσιο απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής της Δημοτικής Ενότητας Φυλής του Δήμου Φυλής, δηλαδή, του δεύτερου εργοστασίου στον ίδιο χώρο.
Μας δυναμώνει το δίκαιο του αιτήματός μας, μας χαλυβδώνει η ευθύνη για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Ερχόμαστε ειρηνικά, αλλά να μην ξεχνάμε, ότι ειρηνικά έρχονται αυτοί που έχουν δύναμη ψυχής και θέληση για αγώνα.
Η νίκη είναι με το δίκιο.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια