Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)




Παρουσία  πιστών, εκπροσώπων της βουλής και της δημοτικής αρχής εορτάστηκε Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. με την επίσημη δοξολογία το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου.


Click me!

 Οι καμπάνες χτυπάγανε χαρμόσυνα από το πρωί στην εκκλησία, ενώ πλήθος κόσμου παραβρέθηκε για να ανάψει ένα κερί και να προσκυνήσει .ώστε να πάρει την ευλογία του Αγίου Δημητρίου. Την κυβέρνηση  εκπροσώπησε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος. Το απόγευμα, της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, και έγινε λιτάνευση της εικόνας, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου και με τη συμμετοχή ιερέων από όλους τους Ναούς του Δήμου Φυλής.

 


Στον βίο, την προσφορά αλλά και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος καλώντας τους πιστούς να έχουν ως παράδειγμα τον βίο και τη βαθιά πίστη του Αγίου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  το απόγευμα με το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια