Ο Γραφάκος θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην Αττική



  Αλλαγές στη διαχείριση απορριμμάτων σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο προωθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης το υπουργείο Περιβάλλοντος που θα τεθεί σε διαβούλευση το φθινόπωρο.  Όπως αναφέρει ο Γιώργος Λιάλιος σε άρθρο του στην Καθημερινή  θα προβλέπεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου σε περίπτωση δήμοι ή ΦΟΣΔΑ (ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής {ΕΔΣΝΑ} στην Αττική) δεν συμμορφώνονται, ιδίως στις περιπτώσεις που υπάρχει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Click me!

 Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : " Θα δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Περιβάλλοντος να παρέμβει ευθέως για τη συμμόρφωση δήμων που έχουν φτωχές επιδόσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, ιδίως στις περιπτώσεις που έχει υπάρξει παρέμβαση της Ε.Ε. Όπως θα προβλέπεται, ο υπουργός θα μπορεί να δίνει εντολή στον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων να υλοποιήσει έργα και δράσεις σε περιπτώσεις άρνησης ή αδράνειας του δήμου ή του συλλογικού φορέα των δήμων για τα απορρίμματα (ΦΟΔΣΑ) να συμμορφωθεί, παρότι υπάρχει, λ.χ., καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ή όταν δεν προβαίνουν στην υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα.". 

Με απλά λόγια ο Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να εφαρμόσει αυτά που δεν τολμάει ο Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής καθώς και οι προκάτοχοί του. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Ε Δ Ω 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια