Κοινός βηματισμός των Δήμων Φυλής και Αχαρνών για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στο ρέμα της Εσχατιάς



 Tο ρέμα της Εσχατιάς, στα σύνορα των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, έκρυβε άλλο ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα. Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή εκτελούμενα έργα,  αποκαλύφτηκε στην κοίτη του ρέματος  ένα αρχαίο σύστημα ύδρευσης με αγωγούς λαξευμένους στον φυσικό βράχο, κτιστές ανωδομές, φρεάτια καθώς και άλλες σχετικές διαμορφώσεις. Όπως λένε οι αρχαιολόγοι που επιτηρούν το έργο λειτουργούσε μέχρι και τον 4ο αιώνα πΧ, υδροδοτώντας την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας.


Click me!


  Οι  δήμοι Φυλής και Αχαρνών προσανατολίζονται στην από κοινού ανάδειξη του πλούσιου κοινού πολιτισμικού παρελθόντος τους!  Οι πρόγονοί των δύο ιστορικών δήμων της Αττικής με τη σοφία και την τεχνογνωσία τους, δημιούργησαν υποδομές που, ακόμα και σήμερα, μας αφήνουν άφωνους με την πολυπλοκότητα και την αντοχή τους στον χρόνο.


Δείτε τις φωτογραφίες που παρουσίασε το newsbomb.gr:


Όπως ανέφερε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στο Newsbomb.gr, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο υδραυλικό έργο εξυπηρετούσε τη συγκέντρωση των υδάτων της περιοχής για κάποια επεξεργασία και στη συνέχεια τη διοχέτευσή τους προς τα δυτικά, προς την περιοχή του σημερινού δήμου Ζεφυρίου. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια