Τα Drones της Πυροσβεστικής πάνω από τα Άνω Λιόσια




 Στον ουρανό πάνω από τα Άνω Λιόσια έκανε την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου ένα από τα  25 drones της Πολιτικής Προστασίας που πετούν πλέον, 24 ώρες το 24ωρογια να φυλάνε  τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου . Τα εξελιγμένα drones χρησιμοποιούν laser που δίνουν τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες και το υλικό που  καταγράφουν μεταφέρεται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.

Click me!


  Το σύστημα drones καλύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή τα βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Πόρτο Γερμενό) σε συνεργασία με τους Δήμους Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κηφισιάς, Μάνδρας, Πεντέλης, Φυλής και Ασπροπύργου. Στόχος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να προστεθούν και άλλα σημεία και τα συστήματα drones να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πανόραμα Βούλας. Το drone εντόπισε τον καπνό από την πρώτη στιγμή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο σε μόλις 4 λεπτά, αντιμετωπίζοντας εγκαίρως την πυρκαγιά, προτού προλάβει να απειλήσει σπίτια και ζωές. Το σύστημα drones είναι δωρεά από: Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Helleniq Energy, Λαιμός, Συνένωσις – Τραυλού, Rolex και Avis.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια