Ονειρική βραδιά οργάνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Χρυσούλα Κουράση

 



   Σε μια βραδιά που έμοιαζε βγαλμένη από όνειρο ήταν το Σάββατο 22 Ιουνίου στο ανοιχτό  θέατρο «ΒΟΡΕΙΝΟ» στη Ζωφριά που γέμισε με τις ανεπανάληπτες μελωδίες και την ποιητική ευαισθησία των δύο μεγάλων συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Οι υπέροχες χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Φυλής  του μουσικού και καλλιτεχνικού συλλόγου «Μουσικό Όραμα» και τις χορωδίες των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες των συνθετών.

Click me!

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, συνεχάρη την πρόεδρο  του συλλόγου "Μουσικό Όραμα", Ρούλα Λεβαντή,  για την  μουσική & καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος, και δέχτηκε τιμητική πλακέτα για την στήριξη του, στον σύλλογο της.  Για την αμέριστη βοήθεια στον κόσμο της μουσικής, η  κ. Λεβαντή ευχαρίστησε  και τίμησε την Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ενεργειακών Κοινοτήτων Δημοτικού Ωδείου και Φιλαρμονικής Χρυσούλα Κουράση, η οποία δείχνει καθημερινά και εμπράκτως την αγάπη της και την βοήθεια της στον πολιτισμό και τους συλλόγους που τον αντιπροσωπεύουν.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχου και πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων  Μαρίνος Σαρλάς  ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου" η Γρίζα"   Σπύρος Μαρίνης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου  και πλήθος κόσμου. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Αθανάσιος Σχίζας που απουσίαζε εκτός Αθηνών.
   Οι νότες του πιάνου αντήχησαν και μάγεψαν τους θεατές , από δυο σπουδαίους πιανίστες 
την Ελένη Γαλάνη στο σόλο πιάνο από την «οδό ονείρων»  και τον Νίκο Καλτουρουμίδη στο σόλο πιάνο από τον «Ζορμπά» . Οι δύο ερμηνευτές, με πάθος και αφοσίωση, αναβίωσαν τα αριστουργήματα που σημάδεψαν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Η Εβίτα Σοφογιάννη, σκόρπισε στην ατμόσφαιρα  συγκίνηση με την υπέροχα ξεχωριστή φωνή της στο τραγούδι του Μ. Χατζιδάκι "Πάει έφυγε το τρένο " ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος και η φιλόλογος  Μαρία Πλαβούκου απήγγειλαν ποιήματα από Σεφέρη, Γκάτσο και Ελύτη. Τις χορωδίες και το πιάνο συνόδευσαν στο μπουζούκι ο δωδεκάχρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και στη κιθάρα  ο επαγγελματίας κιθαρίστας Γιάννης Καστανάς. Τέλος η βραδιά έκλεισε με την βράβευση των  Γιάννη Γαλανόπουλο και Μαρία  Πλαβούκου για την προσφορά τους στην τόσο πετυχημένη εκδήλωση καθώς και της διευθύντριας των ΚΑΠΗ  Ειρήνη Αλυμαντήρη!
   Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό σε video wall συνόδευε τις απαγγελίες και τα βιογραφικά των συνθετών.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και video από την εκδήλωση:


 
 







































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια