Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Σταμάτη Πουλή (FACEBOOK.COM/ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ) |
Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ για τις παράνομες προσλήψεις επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη ζητά ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς κατά την αγόρευση του πρότεινε την ενοχή του πολιτευτή της ΝΔ στη Δυτική Αττική, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος εκτός από προσωπικός φίλος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη είναι και συνεργάτης του στο υπουργείο Υγείας, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Σύμφωνα με το Documento οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι πράγματι «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται γρήγορες προσλήψεις». Ωστόσο, όπως υποστήριξε όλες «οι προσλήψεις θα έπρεπε να γίνονται βάσει εσωτερικού κανονισμού», ενώ «εάν αφορούν σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού θα έπρεπε να υλοποιούνται με συμβάσεις έργου ώστε να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το ΚΕΕΛΠΝΟ «επιβαρύνθηκε» από τις επίδικες προσλήψεις. Όπως ανέφερε, πράγματι «από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι την περίοδο εκείνη υπήρχαν ζητήματα δημόσιας Υγείας». Ωστόσο, όπως ανέφερε «οι προσλήψεις αυτές δεν κάλυψαν στο σύνολό τους ανάγκες δημόσιας Υγείας και δεν υπήρχε αναγκαιότητα πρόσληψης». Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε ορισμένες περιπτώσεις από τις 22 προσλήψεις, όπως για παράδειγμα όσους προσελήφθησαν στο γραφείο τύπου του υπουργού Υγείας (τότε Άδωνις Γεωργιάδης), στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου κτλ.
Σε ότι αφορά τον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο εισαγγελέας Παππάς, επισήμανε πως «υπέγραψε τις μισθοδοτικές καταστάσεις των 22 εξωτερικών συνεργατών γνωρίζοντας ότι προσλήφθηκαν παρανόμως και δεν κάλυπταν αναγκαίες ανάγκες». Από τις προσλήψεις αυτές «εξαίρεσε» ορισμένες που αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία λέγοντας ότι «ακόμα και σήμερα κανένας γιατρός δεν είναι περιττός στο ΕΣΥ». Κατά τον εισαγγελέα, ο κ. Παπαδημητρίου ουδέποτε εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ «την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού».
Για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για το αδίκημα της συνέργειας στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος, προσδιορίζοντας τη ζημία στο ποσό των 188.000 ευρώ. Με βάση το κατηγορητήριο η ζημία του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε σε 251.629 ευρώ. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι περί τα 63.000 ευρώ από αυτά αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και επομένως δεν υπήρξε ζημία.
Να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αποδίδοντας σε αυτές πολιτικά χαρακτηριστικά. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο Παύλος Πολάκης όταν κατέθεσε στη δίκη ανέφερε ότι «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου», ενώ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφέτολογικών διορισμών». «Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Τότε μάλιστα είχε αναφέρει ότι οι «προσληφθέντες δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον».
ΠΗΓΗ: avgi.gr
0 Σχόλια