Με θετικό πρόσημο έκλεισε η συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην Attica Green Expo

 


  H Attica Green Expo, αποτελεί μια βιωματική έκθεση και  ένα σημείο συνάντησης  ιδιωτικών φορέων,  συστημάτων ανακύκλωσης, κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. 


Click me!

  

   Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τετραήμερη παρουσία του περιπτέρου που είχε στήσει ο Δήμος; Φυλής. Μέσα από δύο θεματικές ενότητες ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση που με τον πιο βάναυσο τρόπο βίωσε η περιοχή μας κατά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2023. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Παππούς ήταν τον Ιούλιο του 2023 βρέθηκε κατηγορούμενος όταν πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Αντιπυρικής Ζώνης στα  όρια των Δερβενοχωρίων με το Δήμο Φυλής κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς των  Δερβενοχωρίων για να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό. Έστω και τώρα η πολιτεία αντιλήφθηκες και έκανε υποχρεωτική την προληπτική δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που είναι για την προστασία των δασών. 
  Στoν τομέα της έκθεσης  για την πράσινη οικονομία ο οικοδεσπότης  , ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας,  ενημέρωνε για τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Φυλής στους σημαντικούς επισκέπτες του περιπτέρου του Δήμου Φυλής. Οι εκτεταμένες δεντροφυτέψεις, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και σχολείων του Δήμου Φυλής , η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου για τη παροχή δωρεάν ρεύματος σε δημότες καθώς και τα δρομολογούμενα έργα για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του δήμου ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον και συγκέντρωσαν τις περισσότερες ερωτήσεις από του επισκέπτες. 









































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια