Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επέβαλε πνευματική ποινή στις μοναχές της Μονής Κλειστών για την παρεκτροπή τους

 


Επιτίμιο επέβαλε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μετά το "Μπλόκο" από τις μοναχές της Μονής Κλειστών  στη Φυλή για την μη πραγματοποίηση  λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας σε Άνω Λιόσια και Χασιά.  Ο Μητροπολίτης  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.  Αθηναγόρας επέβαλε την πνευματική ποινή που επιβάλλεται επί σοβαρών εκκλησιαστικών παρεκτροπών, με σκοπό να μετανοήσει ο εκείνος που τιμωρήθηκε. Η  πνευματική ποινή οφείλεται στην παρεκτροπή των μοναχών της Ιεράς Μονής Κλειστών, λόγω της αναιτιολόγητης άρνησής τους να συμμορφωθούν στο Πρόγραμμα Λιτανεύσεων της Εφεστίου Εικόνας της Μονής Κλειστών, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. 


Click me!


Ο Μητροπολίτης γνωστοποίησε την Απόφασή του, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα μετά την τέλεση, από τον ίδιο, του μνημόσυνου των γονέων του Δημάρχου Φυλής, Σπύρου και Φανής, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024. Διευκρίνισε μάλιστα ότι  θα άρει το επιτίμιο  μόνο αν οι μοναχές ζητήσουν συγγνώμη.

«Γνωρίζω Δήμαρχε τον πόνο σου για την απώλεια των γονέων σου. Γνωρίζω, επίσης, ότι πονάς γιατί δεν θα μπορέσουμε φέτος να τηρήσουμε το έθιμο της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας, λόγω της παρεκτροπής των μοναχών της Μονής. Όπως έχω διαβεβαιώσει το έθιμο θα επαναληφθεί γιατί αυτό αποτελεί επιθυμία του Λαού του Δήμου Φυλής και για το λόγο αυτό παρακαλώ όλους να συμπεριφερθούμε με πνεύμα ομονοίας κι όχι ως οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια