Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γυναικών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου

 


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 17:30

Η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγ. Αναργύρων μας γεμίζει οργή. Το αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας της με την Άμεση Δράση επιβεβαιώνει την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία, την κρατική ευθύνη για το στυγερό έγκλημα. Όχι μόνο δεν είναι η πρώτη φορά πουη αδιαφορία της αστυνομίας οδηγούν σε μία γυναικοκτονία, αλλά δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία.

Click me!

Υπάρχουν μόνο 3 ξενώνες φιλοξενίας στην Αττική και 19 πανελλαδικά, ενώ για να γίνει δεκτή μια γυναίκα χρειάζονται μήνες αναμονής. Ταυτόχρονα υπάρχουν μόλις 44 συμβουλευτικά κέντρα σε όλη τη χώρα και η χρηματοδότησή τους από το κράτος ήταν 1,5 εκατ. ευρώ από το 2015 μέχρι το 2023.

Όσο για τα περιπολικά που δεν είναι ταξί, τα περιπολικά γίνονται και ταξί και οι αστυνομικοί κλειδαράδες όταν πηγαίνουν μαζί με τα funds να πάρουν τα σπίτια του λαού. Γιατί σε κάθε πλειστηριασμό είναι εκεί βοηθώντας τα κοράκια να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων που μοχθούν. Την ίδια στιγμή που δεν υπήρχε ένας αστυνομικός να συνοδεύσει την κοπέλα, το απόγευμα της Τρίτης 02/04 στην κινητοποίηση των Συλλόγων Γυναικώνκαι των σωματείων της περιοχής, υπήρχαν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατέψουν το Τμήμα.

Συνεπώς, δεν βρίσκεται το πρόβλημα σε έναν ή δύο αστυνομικούς, αλλά στον προσανατολισμό της Αστυνομίας από το κράτος και την κυβέρνηση που θέλουν Αστυνομία ταχύτατη στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Πλαίσιο κειμένου: Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του Δήμου Φυλής, να πάρουν θέση.
Να πάρουν αποφάσεις για να στηρίξουν τη παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γυναικών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου το Σάββατο 13 Απρίλη.
Δε θα γίνουμε χειροκροτητές στη φιέστα που στήνουν για να ξεπλύνουν την εγκληματική ευθύνη που έχουν.Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Είμαστε απέναντι στη πολιτική που εφαρμόζουν. Απέναντι στην αδιαφορία που καλλιεργούν και στη σχεδιασμένη υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών για τη προστασία των γυναικών. Δεν τους αποφέρει κέρδος, άρα δεν επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν δομές για την προστασία γυναικών και ευάλωτων ομάδων.

 

 

 

 

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης,Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος αρκέστηκε σε τετριμμένες δηλώσεις για την εύρεση της αλήθειας, είναι ο πολιτικά υπεύθυνος αυτής της γυναικοκτονίας και για όλες τις επόμενες. Οι Σύλλογοι μας να δώσουν μια ξεκάθαρη κατακραυγή. Είναι ανεπιθύμητος και αυτός και όσοι καλύπτουν την πολιτική τους που μας τσακίζει.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία!

Σύλλογοι Γυναικών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μέλη ΟΓΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια