Εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων για... μπόγιες, εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής

 


Διάλογοι απείρου κάλλους αναπτύχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 12 Απριλίου με αφορμή την εισήγηση του θέματος για την "ανάγκη προμήθειας υπηρεσιών εντοπισμού, αιχμαλωσίας και περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς’’, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη.

Άφωνο άφησε το ακροατήριο της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αγγελική Παπαδάτου, όταν με δική της εισήγηση αντιπρότεινε, το κονδύλι που προορίζεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιωτική εταιρεία, να δοθεί σε κάποια άλλη ιδιωτική εταιρεία που θα εκπαιδεύσει τους... δημοτικούς υπάλληλους για να εντοπίζουν και να πιάνουν τους αδέσποτους σκύλους!

Την πρόταση της κ. Παπαδάτου, μάλιστα, βρήκε εξαιρετική και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "ΑλλάΖουμε" κ. Διονύσης Βλάχος, ο οποίος έσπευσε να την υπερασπιστεί με υπόδειξη υπαλλήλων που γνωρίζει, όπως είπε, πως δέχονται να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Η στιχομυθία που ακολούθησε ήταν τόσο απολαυστική, που γελούν ακόμα και τα... τσιμπούρια:

Παπαδάτου: Εμείς προτείνουμε να αναθέσουμε σε κάποια ιδιωτική εταιρεία την εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τόσους υπαλλήλους έχουμε!

Βλάχος: Βεβαίως. Γνωρίζουμε και εργαζόμενους που θέλουν να εκπαιδευτούν γι' αυτό.

Αβράμης: Πώς θα πούμε στους υπάλληλους του Δήμου να εκπαιδευτούν για να περισυλλέγουν αδέσποτα σκυλιά; Ξέρετε κάποιον εσείς που να δέχεται να εκπαιδευτεί για αυτό;

Βλάχος: Εσείς είστε διοίκηση, εσείς θα πρέπει να προτείνετε!

Αβράμης: Προτείνω τη σύζυγό σας λοιπόν.

Παπαδάτου: Εμείς δεν είπαμε αυτό. Είπαμε να γίνει όπως στις ιδιωτικές εταιρείες, που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους.

Δήμαρχος: Ο Δήμος κυρία Παπαδάτου δεν είναι... ιδιωτική εταιρεία, είναι Δημόσιο, εκτός αν θέλετε..... να τον ιδιωτικοποιήσουμε. Έχει 1.200 άτομα προσωπικό και πληρώνει 2.150.000 τον μήνα. Βρείτε μου, λοιπόν, τρεις υπαλλήλους που να θέλουν να εκπαιδευτούν κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κύριε Βλάχο, εφόσον γνωρίζετε τους ανθρώπους, σας περιμένω στο γραφείο μου τη Δευτέρα το πρωί, με τα ονόματα που έχετε υπόψιν σας. Ελάτε κι εσείς μαζί κυρία Παπαδάτου και με μία απόφαση δημάρχου να σας ορίσω και την αρμοδιότητα των αδέσποτων για να μην τρέχει στα δικαστήρια ο κ. Αβράμης σαν κατηγορούμενος όταν κάποιο ζώο επιτεθεί σε δημότη.

Βεβαίως, μπροστά στην πρόταση μετάθεσης των αρμοδιοτήτων στην αντιπολίτευση, που έθεσε ο Δήμαρχος, η έγκριση της σχετικής εισήγησης ήταν... μονόδρομος!

Ρούσσας: Εμείς ψηφίζουμε την πρόταση της διοίκησης!

... Τουλάχιστον για τον επικεφαλής της παράταξης "ΑλλάΖουμε", αφού η κυρία Παπαδάτου επέμεινε στην αρχική της πρόταση.

  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια