Ερώτηση της Ένωσης Γονέων για τον προσεισμικός έλεγχος των Δημοσίων κτιρίων



  Η αντισεισμική θωράκιση και έλεγχος των κτιρίων , αποτελεί για την Ένωση Γονέων αναμφισβήτητα τον κύριο και καθοριστικό παράγοντα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου , καθώς και πάγιο αίτημα της , επι σειρά ετών , στον Δήμο μας .
  Στην κατεύθυνση αυτή , το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης , ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Τεχνικό Επιμελητήριου Ελλάδας , με το άρθρο 265 του νόμου 5037/23, που δημοσιεύτηκε στις 4/5/2023 , προέβλεπε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων από το Τ.Ε.Ε. κάτω από τη εποπτεία του ΟΑΣΠ ο οποίος σύμφωνα με τη διάταξη θα ανέπτυσσε και μια σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τον ΟΑΣΠ σε διάστημα 2 μηνών από τη δημοσίευση κατά προτεραιότητα των σχολείων και των νοσοκομείων.
  Θυμίζουμε ότι η διάταξη αυτή , για τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων , ψηφίστηκε μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά και κατόπιν προειδοποιήσεων Ελλήνων σεισμολόγων για την ανάγκη λήψης μέτρων και στη χώρα μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε :

  • Σε ποιο στάδιο των ελέγχων και της καταγραφής των αποτελεσμάτων στην αντίστοιχη πλατφόρμα βρίσκεται ο Δήμος μας ;
  • Έχει δοθεί κάποια προτεραιότητα στον Δήμο μας λόγο της εγγύτητας του στο ρήγμα της Πάρνηθας ;

Η όποια καθυστέρηση στους ελέγχους και την καταγραφή , δημιουργεί δικαιολογημένα προβλήματα και ανασφάλεια σε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια