Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται το Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου

 Σε ένα χρόνιο αίτημα, που αποτέλεσε δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού προς τους αθλητές και αθλήτριες του Ζεφυρίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσε το "πράσινο φως" στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάση Σχίζα για την άμεση υλοποίησή της, αφορούν οι εργασίες ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΓΕΛ Ζεφυρίου, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Το Κλειστό του ΓΕΛ είναι ένα γυμναστήριο που δεν λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος εκγύμνασης των μαθητών του Λυκείου της πόλης, αλλά και ως έδρα της πρωταθλήτριας ομάδας Χάντμπολ του τοπικού αθλητικού συλλόγου Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, φιλόξενη στέγη διαφόρων αθλητικών συλλόγων της περιοχής, ενώ πρόσφατα κάλυψε και τις ανάγκες διοργάνωσης του Πανελλήνιου Τουρνουά Πάλης "Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου", εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων νέων.

Η τελευταία ανακατασκευή του Γυμναστηρίου έγινε τον Οκτώβριο του 2016 και περιλάμβανε εργασίες συντήρησης της κτιριακής υποδομής, όμως η αυξημένη αθλητική δραστηριότητα στον χώρο δημιούργησε συνθήκες τέτοιες, που να καθιστούν επιτακτική την ανάγκη νεότερης παρέμβασης της δημοτικής αρχής, για την αντικατάσταση του φθαρμένου πλαστικού τάπητα και την αφαίρεση των παλιών μπασκετών που ήταν με σταθερό βραχίονα, καθώς υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος στους αγώνες.

Τα σημαντικά αυτά θέματα που αφορούν την ασφάλεια των αθλητών, έθεσε το προεδρείο του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού λίγο πριν τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της προηγούμενης σεζόν και η ανταπόκρισή του δεν υπήρξε απλά άμεσα εκτελεστέα, αλλά με πρωτοβουλία του αρμόδιου για τη μελέτη και επίβλεψη του έργου Αντιδημάρχου Τ.Υ. Θανάση Σχίζα επεκτάθηκε και σε επιπλέον του αρχικού αιτήματος παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:

 Τοποθετείται σύγχρονο αθλητικό δάπεδο τύπου taraflex, που θα καλύπτει συνολική επιφάνεια περίπου 1000 m2, κατάλληλο για σχολεία, αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια, το οποίο θα είναι ανθεκτικό στην τριβή, θα μειώνει τα ατυχήματα ολίσθησης και πρόσφυσης, θα είναι εύκολο στο καθάρισμα και τη συντήρηση και θα περιέχει υψηλής πυκνότητας υπόστρωμα αφρού που θα προωθεί την άνετη χρήση του

√ Επισκευάζονται οι επιτοίχιες μεταλλικές μπασκέτες, με αντικατάσταση των μεταλλικών τμημάτων και της βάσης στήριξης και τοποθέτηση νέων συρματόσχοινων ασφαλείας.

√ Γίνεται αντικατάσταση των δύο μπασκετών με νέες Ολυμπιακού τύπου και προδιαγραφών FIBA, που θα αποτελούνται από κορμό από στραντζαρισμένη λαμαρίνα και ταμπλό μπάσκετ από κοιλοδοκό με στεφάνι από μασίφ σίδερο

√ Τοποθετούνται ζευγάρι μεταλλικοί ορθοστάτες volley με μηχανισμό τάνυσης για ρυθμιζόμενο ύψος φιλέ

√ Τοποθετείται πάγκος αναπληρωματικών με κάθισμα πλάτη - 5 θέσεων

√ Γίνεται επισκευή και συντήρηση του ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων και τέλος,

√ Επενδύονται με ξύλινες τάβλες οι τσιμεντένιες πλατφόρμες (κερκίδες), έτσι ώστε το κάθισμα να εγγυάται την άνετη παραμονή των φιλάθλων/επισκεπτών του Γυμναστηρίου

"Η νέα αγωνιστική σεζόν 2023 - 2024 θα καλωσορίσει την αθλούμενη νεολαία της πόλης μας σε έναν χώρο ανακαινισμένο, ασφαλή και σύγχρονο. Ξεκινήσαμε, με τις οδηγίες του Δημάρχου μας, τις εργασίες ενός έργου σύνθετου, καθώς πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις τριών διαφορετικών ομαδικών αθλημάτων, του χάντμπολ, του μπάσκετ και του βόλεϊ, προκειμένου οι νέοι μας να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού, μέσα από το άθλημα της επιλογής τους. Επισπεύσαμε τις διαδικασίες για να παραδώσουμε το συντομότερο δυνατόν στους αθλητές και τις αθλήτριές μας το γυμναστήριο που τους αξίζει", τόνισε για το έργο στο GVT ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, για να προσθέσει χαριτολογώντας: "... Με μια μόνο προϋπόθεση: Να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις!"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια