Γεμάτη παλμό και αισιοδοξία η ομιλία του Κυριάκου Χατζηλέρη



  Μια μεγάλη συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και αισιοδοξία για τη νέα πολιτική προοπτική που διανοίγει η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο προσκήνιο. Ενώπιον ενός κατάμεστου ακροατηρίου, το Σάββατο 6 Μαΐου, ο Κυριάκος Χατζηλέρης παρουσίασε τις πολιτικές προτεραιότητες για τον τόπο, αλλά και τις προτεραιότητες πάνω στις οποίες θα εργαστεί από την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Φυλής μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του 


Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας του:
• Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση των “αρίστων” όπως περηφανεύεται ο πρωθυπουργός, έχει καταπατήσει θεσμούς και διαδικασίες, έχει προσβάλλει τη Δημοκρατία, έχει αντιμετωπίσει ζητήματα με έναν τρόπο που μόνο περήφανη δεν μπορεί να αισθάνεται και συνεχώς ολισθαίνει στον αυταρχισμό.
• Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Όχι ποιος θα έχει την εξουσία, αλλά το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και ποιες πολιτικές θα ακολουθήσουμε. Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» είναι ψεύτικο κι επιχειρεί να παγιδεύσει τους ψηφοφόρους.
• Ζητούμενο είναι - κυρίως για τη νέα γενιά - μέσα από την ψήφο μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων, κάτι που εκλογικά μεταφράζεται σε κυβέρνηση συνεργασίας. Και όταν λέμε κυβέρνηση συνεργασίας, δεν εννοούμε συγκυριακά αθροίσματα εδρών ή υπουργικών θέσεων, αλλά για μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας, με ειλικρινή σύγκλιση πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Γιατί οι εκλογές δεν γίνονται για το βράδυ της Κυριακής, αλλά για το πρωί της Δευτέρας.
• Την πραγματική αλλαγή την κουβαλά διαχρονικά μέσα του το ΠΑΣΟΚ. Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή ταυτότητας στην πολιτική, να προτάξουμε το διαφορετικό με ιδέες, με περιεχόμενο, με συνέπεια.
• Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πλήρως αποτύχει. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία του και λιγότερο για την ασφάλεια των πολιτών. Ο κατακερματισμός των δυνάμεων, η έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα, η ελλιπής αστυνόμευση, οι συνεχείς αποσπάσεις για φύλαξη επισήμων, αυτό καταδεικνύουν. Χρειάζονται προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση του ρόλου των αστυνομικών τμημάτων. Χρειάζεται αποδέσμευση περιπολικών, καθώς και των ομάδων Ζ και ΟΠΚΕ από τη φύλαξη σταθερών σημείων προς όφελος της αστυνόμευσης.
• Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη η οποία, στην πρώτη φάση της μεγάλης κρίσης, μόνη απέναντι σε όλους, ρύθμισε το ιδιωτικό χρέος και προστάτευσε την πρώτη κατοικία και το λαϊκό νοικοκυριό από τους πλειστηριασμούς. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα ορκίζεται στον Νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον καταψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία ετοιμαζόταν να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς.
• Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εκείνο για το οποίο θα είμαστε πάντα υπερήφανοι, είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε, η ίδρυσή του είχε προκαλέσει λυσσαλέες αντιδράσεις από τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τον χώρο της Υγείας. Αποδείχθηκε το καταφύγιο και του τελευταίου πολίτη, ο χώρος όπου η ζωή του ήταν σε πρώτο πλάνο.
• Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία σχετικά με το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης για να ηγηθεί, νομίζω η απάντηση είναι προφανής: Είναι το πρόσωπο μιας σύγχρονης Ελλάδας, ενός αξιόπιστου κράτους με θεσμούς και κανόνες, που νοιάζεται για τους πολίτες του. Και με τη δική σου απόφαση Αλλαγής, θα τα καταφέρουμε.
• Η Δυτική Αττική αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας, αλλά και ταυτόχρονα το “καθαριστήριο” της Αττικής, αυτό που όλοι αποκαλούμε “πίσω αυλή”. Φιλοξενεί τον μοναδικό ΧΥΤΑ του λεκανοπεδίου, υπερκορεσμένο και ξεπερασμένο τεχνολογικά. Είναι στοχοποιημένη ταξικά και χωροταξικά. Κι όμως! Με προγραμματισμό, αξιοποίηση πόρων – εθνικών και ευρωπαϊκών - είναι απολύτως εφικτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα, να ανασχεδιαστούν οι περιοχές μας.
• Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας νέα σελίδα για την πατρίδα, τους νέους, για όλες τις γενιές. Σας καλώ λοιπόν, τόσο εσάς που βρίσκεται κοντά μας απόψε, όσο και εκείνους που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απομακρύνθηκαν, να κοιτάξετε βαθιά στην ψυχή και την καρδιά σας. Είμαι βέβαιος ότι το μόνο που θα συναντήσετε είναι το πολιτικό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ, το αποτύπωμα της ΑΛΛΑΓΗΣ .
• Σας καλώ να κάνετε επιλογή ευθύνης ανάμεσα σε ένα κράτος αδιαφάνειας, που υπάρχει μόνο ως λάφυρο για τα «γαλάζια» παιδιά, και ένα κράτος διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών και των δικαιωμάτων. Ανάμεσα σε ένα κράτος κοινωνικής αδικίας που υλοποιεί πολιτικές για τους λίγους και ισχυρούς, και σε ένα κράτος δικαιοσύνης με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία.




















































































































































































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια