Με Παναθλητικό και… πλεονέκτημα έδρας θα κριθεί η παραμονή στην Α1 γυναικών!

 


Με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 14 λεπτά η ομάδα μας κυνήγησε απίστευτη ανατροπή απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, ώστε να ολοκληρώσει με νίκη την κανονική περίοδο στην Α1 γυναικών. Η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε με τις φιλοξενούμενες να κατακτούν το ροζ φύλλο αγώνα, 52-49, που αποδείχθηκε όμως νίκη γοήτρου μια και δεν τους εξασφάλισε την είσοδο στην πρώτη τετράδα.


Στο ματς, το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Μαρτίου, στο Στάδιο Εύνικος οι παίκτριές μας εμφάνισαν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ήταν ιδιαίτερα μαχητικές, παθιασμένες και διψασμένες για τη νίκη στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που εφέτος με την άμυνά του έχει δυσκολέψει τις περισσότερες ομάδες στην εφετινή Α1 γυναικών, ο Εύνικος προηγήθηκε με 12-5 (σ.σ. η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν τα κορίτσια μας στον αγώνα) και τελικά 16-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Νίκη αντέδρασε και στα επόμενα δύο δεκάλεπτα κυριάρχησε φτάνοντας να βρεθεί μπροστά στο σκορ με +21 (25-46), μετά από σερί 13-0 στο τρίτο δεκάλεπτο κι ενώ απέμεναν 14 λεπτά για την ολοκλήρωση του ματς. Στο σημείο αυτό και με την πεντάδα μας ν’ αποτελείται από τέσσερις Ελληνίδες τα κορίτσια του Γιώργου Βελτσίστα γύρισαν τον… διακόπτη, επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να σκοράρουν στον χρόνο που απέμεινε 24 πόντους και να προφτάσουν τελικά το ματς να κριθεί στο σουτ, χωρίς όμως η μπάλα να βρει… διχτάκι.

Ακόμη κι αν κατακτούσε ο Εύνικος όμως το ροζ φύλλο αγώνα, η κατάταξή του δεν θα άλλαζε στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, μια και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα τερματίζαμε -όπερ και εγένετο- στη 10η θέση. Αυτό ισοδυναμεί με πλεονέκτημα έδρας για τα κορίτσια μας που το κέρδισαν με την αξία τους και τον ιδρώτα τους μέσα στο παρκέ. Απομένει ΟΛΟΙ ΜΑΣ ν’ αναγνωρίσουμε αυτή την προσπάθεια να γεμίσουμε κάθε γωνιά του Σταδίου Εύνικος στα δύο -αν χρειαστούν- ματς με τον Παναθλητικό Συκεών ώστε η ομάδα μας να πετύχει τον μεγάλο της εφετινό στόχο.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πλέι άουτ και ο πρώτος αγώνας απέναντι στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που τερμάτισε στην 11η θέση και με τον οποίο στον εφετινό… μαραθώνιο της Α1 γυναικών μοιραστήκαμε στις έδρες μας τις νίκες, ωστόσο πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η Κυριακή 12 Μαρτίου. Όποτε όμως και να γίνει η πρεμιέρα των πλέι άουτ το γήπεδο πρέπει να μεταβληθεί σε αληθινή έδρα, ώστε τελικά όλοι μαζί να εορτάσουμε με τις αθλήτριες, το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση την επίτευξη του μεγάλου στόχου…

Η ταυτότητα του αγώνα
Διαιτητές: Ασημακάκη-Κώτσου-Μπακετέα
Δεκάλεπτα: 16-14, 25-33, 34-46, 49-52
Εύνικος (Βελτσίστας): Καραγιάννη, Εμμανουηλίδου 7(1), Πολυμένη 6, Ζουρνή 2, Κάμπελ 10, Τζόουνς 13, Ναυροζίδου 9(1), Μίχου 2.
Νίκη Λευκάδας (Νανάκος): Δαμουλάκη 3(1), Οκόνορ 11(1), Ντάλα, Αξιοπούλου 3(1), Αναστασοπούλου, Στακ 12(1), Κούκη 2, Κάρεϊ 21(1).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:
Πρωτέας Βούλας-Ελευθερία Μοσχάτου 71-73
Παναθλητικός Συκεών-Εσπερίδες Καλλιθέας 48-73
Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Ολυμπιακός 52-96
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΑ Χανίων 89-84
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
(σε 22 αγώνες)
1.Ολυμπιακός 43
2.Παναθηναϊκός 41
3.Ελευθερία Μοσχάτου 35
4.Εσπερίδες 35
5.Νίκη Λευκάδας 34
6.ΟΑ Χανίων 32
7.ΠΑΟΚ 32
8.Πρωτέας Βούλας 31
9.ΠΑΣ Γιάννινα 29
10.Εύνικος 28
11.Παναθλητικός 27
12.Δάφνη Αγίου Δημητρίου 26
*ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τα ζευγάρια των πλέι άουτ **
ΠΑΣ Γιάννινα – Δάφνη Αγίου Δημητρίου (2-0 νίκες)
Εύνικος – Παναθλητικός (1-1 νίκες)
**Υπολογίζονται και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες παραμένουν στην κατηγορία και οι άλλες δύο υποβιβάζονται.

Πηγή:   https://evnikosbasket.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια