Τελική εκτίμηση εξέλιξης της barbara στα Άνω Λιόσια και Χασιά από τον Κωσταντίνο Τσαρούχα

 



Βρισκόμαστε 18 ώρες πριν την (❗️άκρως εντυπωσιακή❗️) είσοδο του χιονιά στο λεκανοπέδιο. Πλέον έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα (όσο γίνεται προφανώς) για το τι μέλει γενέσθαι το ερχόμενο 2ημερο στον δήμο μας.
Σήμερα από νωρίς το βράδυ ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν βροχές, έως μέτριας έντασης. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται σημαντικά, από ΒΔ διευθύνσεις, και η θερμοκρασία θα τραβήξει απότομα την κατηφόρα.
Αύριο νωρίς νεφώσεις πιο πυκνές, τοπικά φαινόμενα κοντά στα βουνά, και τσουχτερό κρύο, για 2-3 ώρες.
Η έναρξη του πρώτου κύματος του χιονιά εντοπίζεται κατά τις ώρες 11:00-15:30.
⚠️Θα μιλάμε για πολύ ισχυρές χιονοκαταιγίδες οι οποίες θα προκαλούν πρόβλημα στις μετακινήσεις κατά την εκδήλωσή τους.
Το απόγευμα της Κυριακής και νωρίς τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα εντοπίζονται πιο ασθενή κοντά στην Πάρνηθα.
⚠️Γύρω στις 21:00-23:00 νέα σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με εκ νέου σφοδρότατες χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται τη Δευτέρα το απόγευμα και το βράδυ 3η σημαντική (αλλά όχι τόσο έντονη όσο οι άλλες 2) επιδείνωση με χιονοπτώσεις και επιπλέον χιονόστρωση φυσικά όπου το επιτρέπει η ένταση των φαινομένων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι περιοχές κοντά στην Πάρνηθα, στα μεσοδιαστήματα των φάσεων δύσκολα θα έχουν πλήρη παύση φαινομένων για πολλή ώρα. Αυτό σημαίνει συνεπώς και αυξημένα ποσά χιονιού σε επιφάνειες και δρόμους.
Ουσιαστική βελτίωση του καιρού θα έχουμε πιθανότατα από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα.
Στην περιοχή του κέντρου των Άνω Λιοσίων υπολογίζεται ότι το στρωμένο χιόνι θα ξεπεράσει τους 25-30 πόντους , ενώ στα υψηλότερα σημεία της περιοχής μας και Φυλή μπορεί να φτάσει και τους 50 πόντους!⚠️
⚠️Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως εκτός του στρωμένου χιονιού, μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργήσει και η πολύ χαμηλή ορατότητα λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων.⚠️
Συνιστάται η το κατά δύναμιν αποφυγή οποιασδήποτε μετακίνησης.
Μην εκπλαγείτε με την σφοδρότητα των φαινομένων, δείξτε μεγάλη προσοχή!
Μένουμε ασφαλείς στο σπίτι κατά την διάρκεια των φαινομένων.
🐶🐱Φροντίζουμε τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής μας !
Πάμε να το χαρούμε όλοι, με προσοχή 🙂


Πατήστε Ε Δ Ω για ζωντανή εικόνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια