Σημαντικό έργο για τις οδικές υποδομές του Δήμου Φυλής






Οι καθημερινές παρεμβάσεις  από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Συντήρησης Υποδομών, Γιώργο Ραφτέλη, έχουν ανεβάζει κατακόρυφα την οδική ασφάλεια στον Δήμο Φυλής. Παρόλα αυτά  ο Δήμος πέτυχε την έγκριση ενός νέου σημαντικού έργου, με προϋπολογισμό 3.500.000€, για την οδική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας,  και το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδότηση τα 2.800.000€.

 


 Σύμφωνα με την μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις 37 δρόμοι, από τους οποίους οι 27 είναι γύρω από σχολικά κτίρια, με την τοποθέτηση εγχρώμου λεπτοτάπητα, της κατάλληλης σήμανσης και αστικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα: 


  • Οδοί της πόλης: Με την παρέμβαση προτείνεται η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των πολλαπλών σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται στις υφιστάμενες υποδομές και της ασφάλειας των πεζών. Προβλέπεται ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένων οδών σε επικίνδυνα σημεία. 
  • Οδοί γύρω από σχολεία: Εφαρμογή έγχρωμων λεπτοτάπητων στις οδούς, όπου απαιτείται μείωση της ταχύτητας και αυξημένη προσοχή, κατάλληλη σήμανση και αστικός εξοπλισμός για πεζούς, ποδηλάτες, μαθητές. 
  • Γενικές Εργασίες: Ανακατασκευή διαβάσεων, όπου απαιτείται, με έγχρωμα υλικά σε συνδυασμό με τον κατεβιβασμό πεζοδρομίων για ΑΜΕΑ, διαγραμμίσεις και ανακλαστήρες. Επαναδημιουργία υπάρχουσας οριζόντιας σήμανσης/ διαγραμμίσεις για την οριοθέτηση του απαραίτητου χώρου ελιγμών και κίνησης οχημάτων, θέσεων στάθμευσης οχημάτων, μοτοσυκλετών, ποδηλάτων, οχημάτων ΑμεΑ, σε σημεία όπου η υπάρχουσα δεν πληροί τις προδιαγραφές, είναι καταστραμμένη ή απουσιάζει. Επαναδημιουργία κατακόρυφης σήμανσης (πληροφοριακές, καθοδηγητικές ή συνδυαστικές πινακίδες), σε σημεία όπου η υπάρχουσα δεν πληροί τις προδιαγραφές, είναι κατεστραμμένη ή απουσιάζει. Ανακατασκευή/δημιουργία πεζοδρομίων για ασφαλή διάβαση πεζών και προσαρμογή στάθμης υφιστάμενων φρεατίων επίσκεψης δικτύων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. 


    Το δίδυμο "φωτιά", ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δημάρχου Γιάννης Λιάκος, μαζί με τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για την ωρίμανσή του έργου , καθώς:

  • Μέχρι την 31/01/2023, θα πρέπει να έχει αναρτηθεί Περίληψη Διακήρυξης του έργου.
  • Μέχρι την 30/6/2023, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων από πλευράς των Δικαιούχων με την ανάδειξη οριστικού αναδόχου. Μετά το πέρας των ανωτέρω ημερομηνιών όσες προτάσεις δεν έχουν επιτύχει τους ανωτέρω στόχους, απεντάσσονται από το Πρόγραμμα .
  • Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται την 31.12.2025. Οι εργασίες από τους Αναδόχους των έργων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30.09.2025.
  Με την αρχή να γίνεται από σήμερα κιόλας, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, για να ετοιμαστούν ώστε πριν από την αλλαγή του χρόνου να έχουν ψηφιστεί οι σχετικές αποφάσεις από τους αιρετούς του Δήμου Φυλής. 




Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

«Μετά την πρόσφατη ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης 9 σχολείων του Δήμου σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή, θωρακίζουμε, τώρα, τα σχολεία μας, αλλά και 37 ακόμα δρόμους, από πλευράς οδικής ασφάλειας. Στόχος μας η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή των συνδημοτών μας. Ο Δήμος θα κάνει το χρέος του, αλλά σπουδαίο ρόλο θα παίξει και η προσωπική μας ευθύνη. Σε όλα τα θέματα ο ανθρώπινος παράγοντας έχει μεγάλη σημασία. Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα για τη βοήθειά του, όπως και τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για την υποβολή της τεκμηριωμένης πρότασής μας, η οποία εγκρίθηκε πανηγυρικά», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια