Ενεργειακή αναβάθμιση σε 9 σχολεία του Δήμου Φυλής εξασφάλισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

 



Το «πράσινο φως» πήρε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, αρμοδιότητας της ΚΤΥΠ ΑΕ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ Αττικής) «2014-2020», που ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών πράξεων ένταξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα στο Δήμο Φυλής ανήκουν τα 9 από τα 14 σχολεία στα οποία προγραμματίζεται ενεργειακή αναβάθμιση και συγκεκριμένα: 

  • Στο 1ο Δ.Σ και 1ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζεφυρίουστο 4ο ΔΣ, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, στο Δημοτικό Σχολείο  και στο Γυμνάσιο Φυλής



Σύμφωνα με τις μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων είναι οι εξής: 

  • Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης,
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων,
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων,
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης,
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θ. Γιάνναρης , με τις παρεμβάσεις επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, με παράλληλη μείωση των δαπανών λειτουργίας, καθώς και αλλαγή της εικόνας των σχολικών κτιρίων, ενισχύοντας έτσι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

 Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε την άριστη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Αττικής επισημαίνοντας πως μετά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο Δημαρχείο της πόλης, τα ανάλογα έργα σε σχολεία της Φυλής είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου που έχει ο Δήμος για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια