Φτάσαμε αισίως τα 40 συστήματα βυθιζόμενων κάδων στο Δήμο μας και συνεχίζουμε να υλοποιούμε το φιλόδοξο πρόγραμμά μας ώστε σταδιακά να καλύψουμε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Δημιουργήσαμε νέες γωνιές ανακύκλωσης και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Εκσυγχρονίσαμε και αλλάξαμε ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας για μια πόλη καθαρή που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον , διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει την καθημερινότητα των δημοτών της» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τονίζοντας πως ρυθμιστές αυτής της μεγάλης και καθημερινής προσπάθειας του Δήμου είναι πάντα οι δημότες, οι οποίοι με την περιβαλλοντική τους συμπεριφορά, συμβάλουν καθοριστικά στην διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη μας.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής, τη μελέτη και την επίβλεψη έχει η Τεχνική Υπηρεσία που σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας Άνω Λιοσίων χωροθέτησε τα σημεία εγκατάστασης των νέων κάδων.
«Με την τοποθέτηση των νέων υπόγειων κάδων κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα που ομορφαίνει το αστικό περιβάλλον και τις γειτονιές, αναβαθμίζει τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων και αυξάνει την ανακύκλωση και διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Παράλληλα ελευθερώνουμε για τους δημότες δεκάδες τετραγωνικά μέτρα σε πεζοδρόμια,πλατείες και δρόμους αφού για κάθε έναν υπόγειο κάδο που τοποθετείτε απομακρύνονται 8 συμβατικοί» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.
Τα 17 νέα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων,ρομποτικής λειτουργίας τοποθετήθηκαν και λειτουργούν στη συμβολή των οδών Γεωργίας Βασιλειάδου και Κάρολου Κουν, Γιάννη Τσαρούχη και Κωνσταντίνου Παρθένη, Ξενοπούλου και Άγγελου Βλάχου, Σολωμού και Θεοφίλου, Ρίτσου και Καβάφη, Καρκαβίτσα και Ρίτσου,25ης Μαρτίου και Ιονίου Πελάγους, Ιονίου Πελάγους και Κεφαλλονιάς, Αχελώου και Ιθάκης, Αμφίκλειας και Δελφών, Βέροιας και Πλαταμώνα, Βέροιας και Έδεσσας, Αμάραντου και Αμυγδαλιάς, Ανθέων και Ίριδας, Ίριδας και Μίσχου, Λεβάντας και Ρόδων και τέλος στη συμβολή των οδών Νεραντζούλας και Τουλίπας.
Κάθε σύστημα έχει ένα κάδο για οργανικά και σύμμεικτα απορρίμματα και ένα κάδο ανακύκλωσης. Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ανέρχεται στα 1.100 λίτρα αλλά με τη διαδικασία της συμπίεσης έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται η χωρητικότητα στον μεν κάδο με τα οργανικά-σύμμεικτα μέχρι και 10.000lt, στον δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα μέχρι και 30.000lt.
0 Σχόλια