Τοποθετούνται οι πρώτες γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά



 Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της καθημερινής μάχης για μια πόλη οργανωμένη, καθαρή και όμορφη πρόσθεσε η πρωτοβουλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, να τοποθετηθούν σε 32 ακόμα σημεία του Δήμου Φυλής, διπλοί βυθιζόμενοι κάδοι (σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων) απορριμμάτων, έργο το οποίο συμβάλλει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών στην πόλη μας.


Με το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, αφενός επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των δυνατοτήτων αποκομιδής των αστικών/οικιακών απορριμμάτων, αφετέρου εξωραϊζεται το περιβάλλον στους κοινόχρηστους χώρους και στις γειτονιές. Γεγονός, βεβαίως, που προϋποθέτει ότι και οι πολίτες οφείλουν να σέβονται τον αστικό εξοπλισμό, προκειμένου να συμβάλλουν στην εικόνα μιας καθαρότερης πόλης. Με ποιον τρόπο; Να μην τους καταστρέφουν, να μην αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους και να μην παρκάρουν δίπλα στις ράμπες που έχουν δημιουργηθεί μπροστά από τα συστήματα αυτά, προκειμένου να παραμένει ελεύθερη η πρόσβαση τόσο για τα απορριμματοφόρα όσο και για τους πολίτες για την απόρριψη των αποβλήτων. Επιπλέον, με αυτούς δημιουργούνται οι πρώτες γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά.



  Την μελέτη και την επίβλεψη του έργου έχει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ και οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων συλλογής και αποθήκευσης στερεών αποβλήτων του Δήμου Φυλής. Τέλος λοιπόν στην όχληση από οσμές και εικόνες ξεχειλισμένων κάδων, ενώ, παράλληλα, χάρη στη μεγάλη χωρητικότητά τους και το σύστημα συμπίεσης που διαθέτει η πλειονότητα αυτών  (κάθε υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε περίπου επτά συμβατικούς) θα υποκαταστήσουν έναν μεγάλο αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων! Τα συστήματα αυτά θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων για την αποκομιδή των στερεών αποβλήτων στα σημεία εγκατάστασης με αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Επίσης δεν απαιτείται καμία μετατροπή ή προσθήκη εξαρτήματος, μηχανισμού ή μηχανήματος στα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα που εξυπηρετούν τους υπάρχοντες κοινούς τροχήλατους κάδους, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τους υπόγειους κάδους του Δήμου.















Οι εργασίες ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου οι νέοι υπόγειοι κάδοι να δοθούν σύντομα στη χρήση των πολιτών. 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια