Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Τhe green city” στον Δήμο Φυλής

 


 Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του στην ανακύκλωση ο Δήμος Φυλής που μετά από μήνες συμμετέχει    επίσημα στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Τhe green city”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, 

To πρόγραμμα δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν, κερδίζοντας πόντους, σε μια σειρά υλικά, όπως χαρτί, μέταλλο, γυαλί, αλουμίνιο, ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, ρούχα και παπούτσια, βρώσιμα έλαια και λίπη και άλλα υλικά.  

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: 
Τα υλικά οι κάτοικοι τα μεταφέρουν στο ειδικό βαν όπου ζυγίζονται και μεταφράζονται σε πόντους,  οι οποίοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τράπεζες. Τα σημεία της περιοχής όπου το ειδικά διαμορφωμένο βαν παραλαμβάνει κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα τα βρείτε Ε Δ Ω  ενώ πληροφορίες και εγγραφή στο πρόγραμμα θα διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

“To ραντεβού όλων μας για μια οικολογική προσέγγιση των πραγμάτων, μέσω της ανακύκλωσης, είναι, κάθε πρωί Παρασκευής, μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.  Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων και αξιοποιούμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, κερδίζοντας πόντους που μας δίνουν της ευκαιρία της πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες με μικρότερο κόστος. Είναι μια συμφωνία όλων μας για το καλό του πλανήτη και για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής για την βοήθειά τους. Ενωμένοι θα πετύχουμε το στόχο μας, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια