Ταχύτατη η απόφαση της πολιτείας να κηρύξει αναδασωτέα έκταση από την πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου στη θέση “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ”

 


  Ταχύτατη ήταν η απόφαση της πολιτείας να κηρύξει αναδασωτέα την έκταση συνολικού εμβαδού 7,158 στρ. (επτά στρεμμάτων και εκατό πενήντα οχτώ χιλιοστών του στρέμματος) που κάηκε κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 07.7.2022 στη θέση “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ” Δήμου Φυλής. Η έκταση της έκτασης όπως οροθετείται στο τοπογραφικό διάγραμμα κλ. 1:5000 επί του αποσπάσματος φύλλου χάρτη ΓΥΣ 6444/2 κλ. 1:5000 που συντάχθηκε από την αρμόδια Δασοπόνο του Δασαρχείου Πάρνηθας και θεωρήθηκε από την Δασάρχη Πάρνηθας. Η  απόφαση συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα και απεικονίζεται ως δυο (2) επιμέρους τμήματα με στοιχεία : Ε1 εμβαδού 3,872στρ. και Ε2 εμβαδού 3,286 στρ.
  Σύμφωνα με αυτή την απόφαση κηρύσσετε ως αναδασωτέα λόγω πυρκαγιάς δημόσια δασική έκταση (τμήμα Ε1) εμβαδού 3,872 στρ (τριών στρεμμάτων και οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιοστών του στρέμματος) που στον αναρτημένο δασικό χάρτη Φυλής χαρακτηρίζεται ως KATHGORDX ΔΔ και KATHGORDX ΠΔ και απεικονίζεται στο ως άνω τοπογραφικό διάγραμμα με κόκκινη περίμετρο.  Εξαιρείται της κήρυξης η έκταση του τμήματος Ε2, ως έκταση μη υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, εμβαδού 3,286 στρ. (τριών στρεμμάτων και διακοσίων ογδόντα έξι χιλιοστών του στρέμματος) όπως απεικονίζεται στο ως άνω τοπογραφικό διάγραμμα με πράσινο περίγραμμα. Στους αναρτημένους δασικούς χάρτες εμφανίζεται ως: KATHGORDX ΠΑ (Τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού ως μη δασική)
   Σκοπός της κήρυξης της ανωτέρω δασικής έκτασης ως αναδασωτέας εμβαδού 3,872 στρ., είναι η επαναδημιουργία –αποκατάσταση της καταστραφείσας δασικής βλάστησης, η διατήρηση του δασικού χαρακτήρα αυτής, ο αποκλεισμός διάθεσής της για άλλη χρήση πέραν των επιτρεπτών επεμβάσεων σε αναδασωτέες εκτάσεις και η προστασία - διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια