Στον αέρα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στον Δήμο Φυλής

 

  Ο κίνδυνος υποβάθμισης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών λεωφορείων στην Αττική καθώς και στην περιοχή του Δήμου Φυλής είναι προ των πυλών, μετά και το δεύτερο κατά σειρά μπλόκο από το Ελεγκτικό Συνέδριο της παράτασης της σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ τα οποία εδώ και δύο χρόνια εκτελούν δρομολόγια σε 60 λεωφορειακές γραμμές. 
  Ας μην ξεχνάμε πως ανάμεσα στις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει  τα ΚΤΕΛ είναι τα δρομολόγια των 709,712,723,735 και το 749 που σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνεται ότι το προσχέδιο της σύμβασης δεν συνιστά τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης, αλλά νέα απευθείας ανάθεση ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις νόμιμης σύναψης σύμβασης. Προηγουμένως, το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε απορρίψει για επίσης τυπικούς λόγους την παράταση της σύμβασης τον περασμένο Αύγουστο.
  Σήμερα, ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΑ από μόνος του, ακόμα και με τη συμβολή των μισθωμένων λεωφορείων μέσω leasing, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί προκειμένου να διατηρηθεί ο αριθμός των δρομολογίων στα σημερινά επίπεδα, ενώ η παράδοση των νέων οχημάτων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2023 για να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Το τίμημα μίας ενδεχόμενης μη ανανέωσης της σύμβασης των ΚΤΕΛ αναμένεται να «πληρώσει ακριβά» η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια