Χρυσούλα Κουράση: Στον Δήμο Φυλής ΚΑΜΜΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ- ΟΣ


Στο 2ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της έμφυλης Βίας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το κίνημα STRONG ME και τη συνεργασία της ΚΕΔΕ, συμμετείχε η Πρόεδρος κ. Κουράση Χρυσούλα και μέλη της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής. Με σκοπό να αναδειχθεί το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και στη χώρα μας, η δυναμική εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής, ένωσε τη φωνή και τις δυνάμεις της με τις ΔΕΠΙΣ πολλών πόλεων της Ελλάδας, που είχαν συμμετοχή στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας τη δράση της.
 
Με γνώμονα την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, απ’ όπου και εάν προέρχεται, την ενημέρωση των γυναικών για τα δικαιώματά τους αλλά κυρίως για τους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας, στην 1η Πανελλαδική συνάντηση των Επιτροπών Ισότητας, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες όλων των εκπροσώπων.
 
 
Η Πρόεδρος κ. Κουράση είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΔΕΠΙΣ Φυλής, μέσα στον πρώτο χρόνο σύστασης και λειτουργίας της νέας διοίκησης, δεχόμενη συγχαρητήρια για την πλούσια δράση του κινήματος. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2021 έως και σήμερα:
 
⇒ Εκδόθηκε ημερολόγιο σε 5.000 αντίτυπα που μοιράστηκαν, με ενσωματωμένα τα χρήσιμα τηλέφωνα στα οποία μπορεί κάποια να απευθυνθεί σε περίπτωση ανάγκης.
 
⇒ Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε μαζί με τον Σύλλογο Εναλλακτικών Δράσεων « ΝΑΜΑΣΤΕ» πολυμορφική θεατρική παράσταση, η οποία αναφερόταν στις ιστορίες γυναικών της «διπλανής πόρτας», με τίτλο “Η Γυναίκα Υφαίνει τους ρόλους της στο πέρασμα του χρόνου κι αναδύεται με την αλήθεια της».
 
⇒ Αυτοκόλλητα με τα τηλέφωνα ανάγκης διανεμήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε όλα τα δημοτικά κτίρια με το σύνθημα - παρότρυνση: «ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ είμαστε δίπλα σου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ».
 
⇒ Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας, πραγματοποιεί ήδη μία σειρά επαφών με συλλόγους του Δήμου Φυλής, προκειμένου να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις με τα μέλη τους.
 
⇒ Παρέχοντας έμπρακτα βοήθεια σε όσες έχουν ανάγκη ενημέρωσης, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φυλής λειτούργησε τμήμα νομικής υποστήριξης - συμβουλευτικής, κάθε Παρασκευή 15:00μμ - 17:00μμ, στο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 
 
"Και συνεχίζουμε...", προσθέτει η Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Κουράση, "με τη βοήθεια και την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού, Της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο. Γιατί στον Δήμο μας ΚΑΜΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ- ΟΣ! Είμαστε εδώ, με ότι δυνατότητες έχουμε, με διάθεση να βοηθήσουμε".


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια