Τα σχέδια για επέκταση της Γραμμής 2 μέσω Ζεφυρίου προς Μενίδι (βίντεο)

 


   Από τον Μάιο 2022 το Παράπονο Φυλής είχε αναφερθεί για τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης της επέκτασης του Μετρό στα δυτικά προάστια της Αθήνας, βελτιώνοντας παράλληλα αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, συμπεριλαμβάνοντας την πόλη του Ζεφυρίου.
Μπορεί να είναι στα φώτα της επικαιρότητας η παράδοση το επόμενο διάστημα της γραμμής 3 στο λιμάνι του Πειραιά και η επικείμενη δημοπράτηση της επέκτασης της γραμμής 2 προς Ίλιον  αλλά η Αττικό Μετρό είναι ήδη σε διαδικασία προγραμματισμού για την περαιτέρω επέκταση μέχρι το Μενίδι. Οι πηγές αναφέρουν πως η επόμενη επέκταση στην περιοχή, θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα 3 νέους υπόγειους σταθμούς. Ο πρώτος θα είναι στο Καματερό (πιθανόν επί της λεωφόρου Φυλής). Ο δεύτερος θα είναι κάτω από την Αττική Οδό όπου θα είναι και σταθμός σύνδεσης με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο Ζεφύρι και ο τρίτος θα είναι στο Μενίδι με πιθανότερη κατάληξη κάποιο σημείο στο κέντρο της πόλης.
Για το θέμα μίλησε άλλωστε και πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επόμενη επέκταση προς τα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας.
Ας παρακολουθήσουμε το σχετικό απόσπασμα του Υφυπουργού στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις": 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια